München turistille

Mitä tehdä Münchenissä? Vinkkejä Münchenissä kävijöille, erityisesti lapsiperheille.

*Tsekkaa myös blogi-postaukset Oktoberfesteista. Etsi niitä sivuiltani hakusanalla ”Oktoberfest”

Hellabrunn-eläinpuisto
Käymisen arvoinen, helppoa ajanvietettä lapsiperheelle. Muksut innostuvat varsinkin taputtamosta ja riippusillasta. Iso paikka, mutta mukavan varjoinen kesähelteellä. Mukava leikkipaikka antaa myös ajanvietettä. Julkiset menee lähelle. Makkarakiskat löytyy, Biergarten isille.


 

Deutsches Museum
Aivan valtava museo, mutta isit viihtyvät. Pohjakerroksessa on lapsimaailma, ei tosin suuren suuri, mutta ihan kivasti tekemistä muksuille. Pienemmätkin kiinnostuvat kyllä museossa näytillä olevista oikeankokoisista laivoista lentokoneista jne. Hyvä helle/sadepäivän paikka keskustassa!


 

Museum Mensch und Natur
Tämä luonnontieteellinen museo on saksankielinen. Hieman vanhentuneessa paikassa on kyllä kaikenlaista nähtävää täytettyine eläimineen sekä itse-kokeiltavia juttuja. Vaihtuvia näyttelyitä, melko surkea kahvila. Nymphenburgin linnan + ison puiston yhteydessä.


 

Kinder und Jugend Museum
Loistava sijainti päärautatieaseman yhteydessä, mutta siihen se jääkin. Vaihtuvia teemoja, ei niin isot tilat. Hands-on juttuja lapsille. Tarkoitettu yli 5-vuotiaille.


 

Sealife
Tästä ei kannata odottaa itse liikoja, mutta luultavimmin varsinkin pienemmistä lapsista on hurjan jännää. Viikonloppuisin tosi pitkät jonot. Vierailu kestää noin tunnin verran. Olympia-puiston yhteydessä.


 

Deutsches Jagd-und Fishereimuseum
Kätevä sijainti kävelykadun varrella, sen villisian kohdalla. Kolme kerrosta täytettyjä eläimiä ja vaihtuva näyttely. Lapsille hands-on vekottimia. Ei ehkä niin maailman isoin elämys, mutta toimii lapsille tunnin verran.

(linkki blogipostaukseen)


 

Residenz Museum
Residenz-museo on ihan keskustassa oleva palatsi, joka on yllättävän suuri. Siellä kuluu aikaa. Varsinaisen palatsin lisäksi voit käydä katsomassa aarrekammiota, jossa kuninkaallisia koruja pidetään. Ilmainen narikka (isoja laukkuja ei saa ottaa mukaan). Suositeltava pikkuprinsessoille.

(linkkejä blogipostauksiin: 1, 2)


 

Kesäpuistoja keskustan alueella

Hirschgarten on vain pienen matkan päässä keskustasta. Julkiset kulkee. Iso puisto, jossa on monta erillistä leikkipaikkaa (helteisinä päivinä myös vesipuisto)ja kesäisin karuselli. Iso 8000 paikan Biergarten. Nimensä mukaisesti myös pitää sisällään peura-aitauksen, jossa muksut voivat syöttää eläimille porkkanoita.

(linkki blogipostaukseen)


 

Englischer Garten on keskustan kupeessa. Tajuttoman isoon puistoon mahtuu mukaan, vaikka hellepäivä olisikin. Puistoa kiemurtaa joki sekä pikkuinen järvi. Leikkipuisto löytyy. Chinesisher Turm on käymisen arvoinen – kuuntele torvisoittokuntaa ja nauti Biergartenin leppoisasta tunnelmasta.

(linkkejä blogipostauksiin: 1, 2, 3)


 

Olympia-puisto on myös ihan käymisen arvoinen. Kaunis kumpuileva puisto on laaja kokonaisuus kanaaleineen ja pikku järvineen. Tsekkaa Olympia-stadion ja nouse kaupunkia katselemaan Olympia-torniin. Tai kiipeä ”Olympia-vuorelle” josta hyvällä säällä näkyy Alpit. Kiva leikkipaikka ylhäällä mäen rinteellä.

(linkkejä blogipostauksiin: 1, 2, 3, 4)


 

Nymphenburgin puisto on laaja ja sitä halkoo kanaali. Sinne ei saa mennä pyörällä – heti huomautetaan asiasta. Puisto on kilometrejä pitkä, joten tsekkaapa tämä linnapuisto vain alkuseltaan ja käy juomassa kahvit Palmutalon kahvilassa.

(linkki blogipostaukseen)

 


Lapsiperhe-kohteita Münchenin lähettyvillä

Poing-villieläinpuisto on metsäinen puisto, jossa aitauksissa/ei aidatuilla alueilla kulkee näissä maisemissa luonnostaan eläviä eläimiä. Iiiso leikkipuisto viihdyttää kaikenikäisiä muksuja. Kivan varjoisa vaellus hellepäiville.
(linkki blogipostaukseen)

Blindham-villieläinpuisto on samanlainen metsäinen puisto-alue eläimineen. Mukana myös kotieläimiä. Leikkipaikka on superhyvä: siellä on kaikkea trampoliineista köysiratoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s