Oktoberfest-kulkue

Tänään oli perinteinen Oktoberfestien pukuparaati – Trachten- und Schützenzug -, jossa 9000 ihmistä eri yhdistyksien puitteissa taittoi taivalta pitkin märkää kaupunkia. Aivan mahtava tapahtuma!

img_4104

Perinteitä huokuva kulkue järjestettiin 150. kerran. Perinneyhdistyksien lisäksi paikalla oli erilaisia mm. pelimanniseuroja, ammattiyhdistyksiä ja tietenkin Münchenin panimot. Kulkue oli itseasiassa hyvinkin kansainvälinen, koska siihen otti osaa seuroja naapurimaista Italiasta Ukrainaan.

img_4082

Väittäisin, että hevosia oli kulkueessa mukana satoja. Ja varsinkin ne panimojen isot hepat olivat varsin vaikuttavia. Pisin hevosletka, joka kuljetti yhtä olutvaunua, koostui 18 hevosesta.

2016-09-181

Toinen asia, joka kiinnitti huomiota, oli tietysti ne musikantit. Baijerista ei puhallinmusiikin osaajat varmasti lopu! Letkeä umppapumppa-musiikki virtasi koko kaksituntisen kulkueen ajan. Jos lapsi aloittaa jonkin puhaltimen soittotunnit, eipä hänestä varmaan jazz-muusikkoa Baijerissa tule. Se on perinnemusiikkibändiin vaan sen lapsen tulevaisuus!

2016-09-18

Mielenkiintoisin joukkue oli metsästäjien edustajat. Siellä oli peura kaadettuna, villisika riippui orressa ja koirat mukana. Eiköhän ne olkapäillä riippuneet aseet oltu tarkastettu panoksien varalta.

Kaksi tuntia sateessa. Kaikki kunnia sekä kulkueessa olijoille että katsojille. Tunnelma oli kyllä varsin hyvä! Siinä huudeltiin Servusta joka välissä, heiluteltiin ja kyseltiin puolin ja toisin, että miten menee. Jos tilaisuus tulee, ehdottomasti suosittelen tämän kulkueen katsomista. Ja lapsille tiedoksi, että ennen varsinaista kulkuetta siellä jaetaan niitä markkinapipareita sun muuta kamaa.

img_4112

München ja Baijeri – parasta on elävät perinteet!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s