Etelä-Tiroli

Etelä-Tiroli eli Italian pohjoisin maakunta on kyllä jännä paikka. Yleensä olemme ajaneet vaudilla sen läpi matkalla kohta Garda-järveä, mutta tällä kertaa vietimme siellä kesälomamme alun. Innoitus tälle tuli kun etsiessäni hotellia alueelta vastaan tuli sana ”Weinstrasse” eli viinitie…

IMG_3579

Etelä-Tirolissa yli 60% asukkaista puhuu saksaa äidinkielenään ja sen kyllä huomaa. Katujen nimet, opastukset olivat ensin saksaksi ja vasta sitten italiaksi. Ei kummakaan, kun tänne vaeltavat kaikki saksalaiset heti tilaisuuden tullen – ihana Italia, mutta omalla äidinkielellä!

Mynkkeniläiset, kun te teette ne viikonloppuretket Gardalle, pitäkääpä paussi Bolzanossa, kun kuitenkin ajatte sen ohi motarilla. Vallan mainio pikku kaupunki, shoppausmahdollisuudet valtavat ja sieltä löytyy Ötzi, joka on yksi maailman tunnetuimmista muumioista. 5000 vanha mies ansaitsi tietysti museon. Vinkkinä lapsiperheille, että kellaritasosta löytyy tosi kiva leikkipaikka lastenhoitajineen.

IMG_3595

Weinstrasse eli viinitie alkaa Bolzanon tienoilta etelään päin. Ehdottomasti motarilta poikkeamisen arvoinen! Aivan upeat maisemat pikkuteitä pitkin, viinitiloja kauppoineen tarjolla ja ne omenapellot ovat aivan huippuja. Viinitien varrella on viehättäviä pikkukyliä, joista aina löytyy hyvää jäätelöä!

Erityismaininnan ansaitsee Caldaro-järvi, jossa vietimme muutamankin tunnin kesähelteellä. Järvi ja maa-uimala samassa paketissa. Hinta oli muistaakseni jopa 7 euroa, mutta sen maksoi mielellään. Palvelut toimi ja lisäviihdytyksenä oli joukko sorsia, jotka taapersivat rauhassa auringonpalvojien joukossa.

2016-8-292

Suosittelen siis Etelä-Tirolia. Aurinkoa, italialaista jäätelöä, viiniä ja vuorimaisemaa. Minä tykkään!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s