Proseccoa aasialaisessa ravintolassa

Viinin tilaaminen aasialaisessa ravintolassa voi olla aika riskaabelia hommaa. Aasialainen ruoka ja olut kyllä kuuluvat mielestäni yhteen, mutta take away -paikassa hyvän valkkarin saamisesta en kyllä menisi takuuseen…

Kun Saksassa istutetaan 10 naista pöytään, on luonnollinen valinta italialainen kuohuviini. Prosecco taitaa olla Saksan kansallisjuoma. Ruokakaupoissa hyväkään pullo ei paljoa maksa ja jos haluaa halpiskuoharia drinkkien pohjaksi, parilla eurolla löytyy useampaa sorttia. Prosecco ja saksalainen sopivat yhteen.

IMG_3065

”Onko teillä proseccoa? Emme ole varsinaisesti syömässä, mutta lasillinen maistuisi.” Thai-nainen katsoo hämmentyneenä kymmenen naisen joukkoa. ”En ole varma, pitää käydä katsomassa…” Kun sanomme tilaavamme samantien kolme pulloa, näkyy paniikki tarjoilijan silmistä. Eihän aasialaisessa take away -ravintolassa kukaan juomia tilaa… Hän palaa takaisin hyvien uutisten kera. Yksi pullo löytyi heti!

Hymyilemme tyytyväisenä, mutta seuraamme baaritiskin kuhinaa kiinnostuneita. Seuraa nimittäin ongelma nro 2: talosta ei näytä löytyvän tarpeeksi kuohuviini-laseja! Kaapeista kaivetaan pölyyntyneitä laseja kiireellä ja pestään ne. Meille tuodaan eriparisia laseja pahoittelun kera. Ei se mitään, kunhan ei tarvitse olut-kolpakoista juoda.

Entäs ne muut pullot? Ensimmäinen pullo tasattiin 10 lasiin vikkelästi. Ongelma nro 3: ”Niin tuota, ne pitää olla vielä kylmässä”. Toinen pullo tuli pöytään jonkin ajan kuluttua melko viileänä, kolmas pullo oli kyllä kuitenkin enemmän kuin haaleaa ja neljäs pullo ei ollut jääkaappia nähnytkään. Kaikki kuitenkin meni illan mittaan parempiin suihin.

Tuli laskun aika. Kukaan ei ollut kysynyt pullon hintaa, joten arvuuttelimme laskun lopputulosta. Mitään hyvää proseccoa se ei kyllä ollut, Aldista saa tuollaisen pullon varmaan alle viidellä eurolla. Uskaltavatko silti pyytää yli 20 euroa pullolta??

Laskussa lukee 9,50€ pullo. Tirskuimme. Olikohan ne nyt ihan tosissaan? Olivat selvästi vetäneet hatusta tuon hinnan. Lisäksi olivat laskuttaneet yhden pullon vähemmän kuin mitä olimme juoneet. Kiitimme, annoimme hyvät tipit ja lähdimme.

Tästähän tulee meidän vakipaikka!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Proseccoa aasialaisessa ravintolassa

  1. Aasialaiset ruokapaikat eivät tosiaan ole tunnettuja viinivalikoimistaan! Me ollaan menossa illalla ulos aasialaiseen syömään ja varmaankin tilaan tuttuun tapaan oluen ruoan kanssa. Hyvä, että ette jäänet kuivin suin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s