Kun työpaikka-juoruilu sattuu omalle kohdalle…

Kun on töissä isossa firmassa, niin kuulee kaikenlaista. Varsinkin kun hoitaa työkseen toisten ihmisten asioita. Ja varsinkin kun on hiljainen tyyppi kuin minä eli annan muiden mieluusti puhua.

Ihmiset siis juoruavat.

IMG_2843

Ei siinä mitään, kyllä puhetta maailmaan mahtuu, ei siitä tarvitse välittää. Mutta kun kuulee paljon suoraan sanoen paskaa, paljon negatiivisia asioita, niin jossain vaiheessa tulee mitta täyteen.

Varsinkin kun tajuaa, että itsestä puhutaan myös selän takana.

Herran jestas… Toimistopolitikointi on niin kaukana osaamisalueestani. Ihmiset, koittakaa nyt käyttäytyä niin kuin aikuiset! Jos on jotain sanottavaa, sanokaa se suoraan minulle!

Juttelin parille työkaverille tilanteesta, ja se oli myös heille tuttua. Ratkaisuksi ehdotettiin
a) henkilön boikotointia
b) täydellistä välinpitämätttömyytä asiaan
c) juoruajan suoraa kohtaamista asiasta
d) vaivihkaan sanomista jos tulee juoruajan kanssa jostain toisesta puhetta, että ”en kyllä haluaisi tietää, mitä sinä minusta puhut”

Minua kyllä mielyttäisi tuo viimeinen ratkaisu, mutta olen kuitenkin vaan ignoorannut asiaa ja välttänyt yleisiä juorutilanteita. Lisäksi olen harkinnut ottaa lanko-miehen firman käytännön: heillä on ”Bitch-jar” eli jos valittaa, ole hyvä vaan, mutta maksat muutaman kolikon säästöpossuun.

Otan täten käyttöön positiivisen asenteen. En kuuntele enää mitään negatiivista ihmisistä. Lopetan terapia-istunnot. Jos haluat puhua toisesta ihmisestä pahaa, tee se muualla.

Piste.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Kun työpaikka-juoruilu sattuu omalle kohdalle…

  1. Hollantilaiset, belgialaiset ja ranskalaiset on ainakin oman kokemuksen mukaan kovia puhumaan (tai puukottamaan) selan takana. Jotenkin sita on oppinut sietamaan vaikka ei koskaan hyvaksymaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s