Lounge-ihminen

Musiikin ja viihtymisen suhteen voidaan ihmiset jakaa muutamaankin kategoriaan. On clubi-ihmiset, jotka tanssivat aamuun asti. On konsertti-ihmiset, jotka käyvät keikalla harva se viikonloppu. Ja on lounge-ihmiset, niin kuin minä. Minä vietän mieluusti illan istuen cocktail kädessä, pikkumusta päällä ja korkokengät jalassa miellyttävän musiikin soidessa taustalla. Musiikilla ei ole niin merkitystä, kunhan se on jotain jatsahtavaan suuntaan.

IMG_5468

Tollwood on kuukauden kestävä festivaali Münchenissä. Isot markkinat, musiikkia, ravintoloita – mitä muuta pieni ihminen tarvitseekaan. Täällä me lounge-ihmiset löydämme oman kolomme. Musiikista voimme valita kaikkea marokkolaisen ja samban väliltä. Cocktaileja löytyy joka kioskista – eikä täällä Saksassa onneksi alkoholirajoituksia ole. Lämmin ilta jatkuu myöhään, hyttyset eivät inise ja tunnelmavalot pimeässä yössä tekevät kaikesta pehmeän.

Kunnes saavutaan kotiin.

Ongelma on siinä, että Tollwood sijaitsee isolla hiekkakentällä. Jos sadetta ei ole näkynyt päiväkausiin, hiekkapöly on melkoinen. Tollwood onkin yrittänyt ratkaista asiaa kastelemalla säännöllisesti markkinakujien välissä kulkevia teitä. Joskus toimii, mutta päivän jälkeen ongelma jää.

Kotona siis ihmetellään mustia varpaita. Pölyn alta tuskin näkyy, mikä on sandaalieni oikea väri. Ja se musta mekko ei todellakaan ollut oikea valinta hiekkakentän laidalla sijaitsevaan latinobaariin. Huomasivatkohan muut, kuinka sotkuisen näköinen oikeastaan olin??

IMG_5464

Olen lounge-ihminen. Sellainen, joka lausuu sen lounge-sanan suomalaisittain “lounke”. Sellainen, joka haaveilee loikkivansa elegantisti muiden kauniiden ja rohkeiden seurassa cocktail kädessä, mutta joka palaa kotiin varpaat likaisina. Sellainen, joka ei muista puuteroida otsaansa ja jonka hameenhelmassa on epämääräinen läikkä.

Oma määritelmäni lounge-ihmisestä taitaa sittenkin erota siitä, mitä markkinoijien kuvitelmissa on.

(Julkaistu Aperitiivilla-blogissta 12.07.2014)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s