München-maanantai: Augustiner Kellerin Biergarten

Saksalaisten paras keksintö on Biergarten. Piste. Kun keväällä aurinko lämmittää päivät 15 asteeseen, avautuvat nämä ulkoilmaravintolat. Müncheniläisissä biergarteneissa on tapa, että sinne saa tuoda omat syömiset, mutta juomat pitää ostaa. Niinpä viikonloppuisin näkyy pöytäliinalla katettuja picknikpöytiä, joihin haetaan ne litran massit. Biergartenissa on yleensä lapsille leikkipaikka, joten äiditkin saavat olla rauhassa. Biergarten on yhtä kuin kesäinen päivä.

IMG_2048

Keskustassa ei luonnollisestikaan isoja biergarteneita ole, mutta lähin taitaa olla Augustiner Keller, johon on päärautatieasemalta pari korttelia. Se onkin kohtuullisen iso, ulkoilmaravintolassa on noin 5000 paikkaa. Ja usko pois, lämpimällä ilmalla saa todella hakemalla hakea vapaata pöytää.

Augustiner Keller on ihanan varjoinen, sen pitää huolen 100 kastanjapuuta. Tiesittekö muuten, että Biergarteneissa suositaan kastanjapuita, koska niiden juuret eivät mene syvälle, vaan enemmänkin pintaa pitkin. Aikaisemmin nimittäin Biergarteneissa oli rakennettu kellarit oluen säilytystä varten, joten juuret olisivat tietysti menneet kellariin.

Eli jos olet Münchenin keskustan tuntumassa, janottaa ja on kuuma, lähde kokemaan perinteistä saksalaista kesäpäivää Augustiner Kellerin Biergarteniin. Hae litran massi olutta, osta bretzen mukaan ja nauti!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s