Vertani en anna!

Verenluovutus on mielestäni tärkeää ja sen pitäisi olla jokaisen velvollisuus. Elinluovutuspassia en ole vielä saanut hankittua, mutta Mies tietää, että jos jotain tapahtuu, minusta saa ottaa kaikki osat hyötykäyttöön. Työpaikalleni tulee Punainen Risti pitämään verenluovutuspäiviä pari kertaa vuodessa – aivan mahtavaa – joten tänään taas loikin kiltisti paikalle.

Iso ongelmani on, etten juo nestettä. Minulle tulee harvoin jano ja voin kevyesti selvitä koko päivän juomatta kulaustakaan. Joten kun kymmeneltä aamulla rouva Verenluovutustenvastaanottaja ilmoittaa, että pari litraa pitäisi olla jo juotuna, niin sehän on mahdottomuus. Minut käännytettiin tylysti takaisin. ”Tule iltapäivällä uudelleen.”

Glunksglunks. Hyvin vastentahtoisesti juon vettä lasin toisensa jälkeen ja tapahtuu, mitä paljon juodessani normaalisti tapahtuu: pää tulee kipeäksi. Minun kroppani nestetasapaino heilahtaa plussan puolelle eikä elektrolyytit siitä tykkää. Kunnon lounas päälle ja luovuttamaan.

IMG_2842

Wau, ensimmäistä kertaa verinäyte otettiin korvasta! Enpä ole tuollaistakaan kokenut. Näytteenottaja tavailee hetken tanskalaista ajokorttiani ja hyväksyy sitten minut luovuttajaksi. ”Oletko juonut nesteitä pari litraa?” Huoh. Pedille makaamaan, neula suoneen ja sitten palloa puristelemaan. Kaikki menee hetken aikaa hyvin, kunnes koneesta alkaa kuulumaan piippailua. ”Teiltä ei tule hyvin verta.”

Ja niinhän siinä käy, että yhden vaivaisen pussin saan puristettua ja sitten henkilökunta luovuttaa. ”Tämä ei nyt vaan tänään onnistu. Siinä on tukos tai jotain, mutta verta ei tule. Ota tästä voidetta, voipi olla, että käteesi tulee melkoinen mustelma neulan vääntelemisen jälkeen. Kiitos ja tervetuloa uudestaan.” Melkoiset kääreet käden ympärille ja sitten potkivat aulaan syömään keksejä.

Blut

Mikä pettymys! Niin olin valmistautunut olemaan Hyvä Ihminen eikä se onnistunutkaan. Turhaan olin sitä vettä pakottamalla litkinyt. Huoh. Ei tule minusta hyvää vampyyrin uhria.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s