Saksalainen kokoustarjoilu

Meillä oli töissä kokous, johon oli kaikki firman työntekijät kutsuttu. Ei sinne varmaan kaikki 3000 ihmistä tulleet, mutta oli tupa täynnä kuitenkin. Pomot puhuivat, kysymyksiä sai esittää, videoscreenejä oli joka nurkassa, kuulokkeista sai tulkkauksen englanniksi jos tahtoi. Kun kokous oli ohi, oli tarjoilun paikka saksalaiseen tyyliin.

Oli olutta ja bretzeniä.

IMG_2004

Ilmeisesti oli jo sen verran myöhäisempi ajankohta, että oikein oluttakin tohti tarjoilla ja neljän maissa maistuu välipalaksi muutakin kuin keksi. Itse otin häveliäästi vain limsaa.

Mielenkiintoisia ovat nämä kulttuuriset erot, vaikkapa sitten kokoustarjoiluissa. Suomessa oluen tarjoaminen virallisissa kokouksissa ei varmasti olisi sopivaa. Tanskassa se menisi, Saksassa olut on oikeastaan osa perusruokaa. Peruspullaa täällä ei sitten oikeastaan tunnetakaan.

Mulla on ikävä kokouspullaa.

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Saksalainen kokoustarjoilu

  1. Nämä paikalliset pullat tai leipomot eivät tosiaan ole vakuuttaneet. Kaikissa myydään ihan samaa höttöä ja jengi on innoissaan jostain niiden leipomoiden siemenleivistä, jotka kuitenkin on vehnää. No, eipähän tarvitse syödä pullia. Tai sämpylöitä.

  2. Meillä töissä on kuohuvaa ja olutta tarjolla oikeastaan aina kun on juhlittavaa. Aamupäivisinkin. (osaston jääkaapissa on synttäreitä varten kylmänä valmiina.) Weisswurst-aamiaisen kanssa muutenkin, siis olutta. Ja koulujen juhlissa!!!! Kerran oli oikein erikseen mainittu, että toisen luokan joulutapaamiseen oli päätetty, että ei ole tarjolla glögiä… tästä voi nyt olla eri mieltä. Ymmärrän, että Suomessa ei tarjota. Täällä nyt vain tuppaa olla tapana, mutta: aina on enemmän autoilijoita ja ihan muitakin, jotka eivät halua. Ja se on ihan O.K.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s