Wienin luonnontieteellinen museo

Tässäpä vinkki perheelliselle loman viettoon Wienissä: tsekatkaa luonnontieteellinen museo NHM.

IMG_2103

Wienissähän on se satamiljoonaa museota. Jos ehdottaisin taidemuseota tai edes Hofburgia puhumattakaan Sissin linnasta Schönburgista, flippaisi Tytär täysin. Ei vaan riitä kärsivällisyys ja sitten mulla menee valituksen kuuntelemiseen hermot. Odotan siis vielä vuoden tai pari kulttuurin suhteen. Vähän kyllä kirpaisi, että Leopoldsmuseum ja Klimt jäi näkemättä. Yritän kovasti yhteistä perhelomaa, mutta kai se on oltava realisti ja otettava kylmästi omaa aikaa, mikäli haluaa nähdä kaupungista muutakin kuin leikkipaikat.

IMG_2089

Luonnontieteellinen museo on täynnä täytettyjä eläimiä ja luurankoja, kuten osasi odottaa. Mutta paikka on massiivinen ja rakennus itsessään aivan huikea palatsi. Minä kävelin puolet ajasta kattoja katsellen. Erityisesti kannattaa käydä kahvilassa toisen kerroksen aulassa. Se tuo mieleen Kööpenhaminan Glyptotekin talvipuutarhakahvilan – kummankin katto oli yhtä korkealla.

IMG_2093

Henkilökohtaiset Highlightini olivat maalattu pääkallo sekä tornadosimulaattori. Aivan huikea oli dinosaurus, joka yhtäkkiä tulikin eläväksi. Ne täytetyt eläimet eivät sinänsä sykähdyttäneet, mutta olihan se jännä katsoa mammuttia ja tajuta erilaisten koppakuoriaisten määrä.

IMG_2098

Museo panostaa maapallon synnyn selittämiseen ja miten ihmisestä on tullut ihminen. Yksi jännittävimmeistä jutuista olikin nähdä, miten itse muuttuu esi-ihmiseksi. Toi otsa vähän muuttui matalaksi ja melkoisen karvainen on naamataulu. Alla Tyttären omakuva.

IMG_2099

Voimme siis suositella Wienin luonnontieteellistä museota lapsiperheelle!

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Wienin luonnontieteellinen museo

  1. Moikka,

    ja kiitti Wienin vinkeistä. Ensi kesän alppireissulla suunnataan päiväretkelle Wieniin. Ja tuo matka Münchenistä Wieniin on muistaakseni kaunista katseltavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s