Passia uusimassa Wienissä

Siitä taitaa olla sellaset 15 vuotta aikaa, kun viimeksi olemme Wienissä käyneet. Nyt oli tarvetta uusia passia, joten vaihtoehtoina müncheniläiselle on Berliini (6 tuntia), Praha (4 tuntia) tai Wien (4,5 tuntia). Että valittakaa vaan siellä Suomessa, kun pitää varata lähipoliisiasemalle aikaa. Me ajamme tuntikausia ja maksamme uudesta passista 140€.

IMG_2105

Suomen suurlähetystö Wienissä on keskustassa. Soitto etukäteen, maksukuitti passista mukaan ja kopio biometrisessä passissa tarvittavasta kuvakoosta mukaan, niin ollaan passinhaussa varmemmalla puolella. Passikuva lähivalokuvaamossa naps. Tytär oli innoissaan, kun sai oikein tehdä ensimmäistä kertaa passiin oman allekirjoituksensa. Iso tyttö!

Wien on vaan niin ihana. Aivan tajuttoman kaunis kaupunki, joka tuntuu jatkuvan ja jatkuvan. Me patikoimme pari päivää paikasta toiseen. Ja söimme kakkua. Joka toinen liike on kahvila.

IMG_2133

Hermohan siinä meni, kun oli Tyttären ja Miehen kanssa liikenteessä. Tai sen Miehen sai siis kyllä aisoihin, mutta Tyttärellä on valivali-kausi päällä… Jos siis joku tyttökavereistani haluaa vaikkapa kesällä tehdä viikonloppuretken johonkin Euroopan suurkaupungeista, ehdotan Wieniä ja ilmoittaudun vapaaehtoisena mukaan. Ilman perhettä. Tavoitteena juoda valkkarilasi ja syödä kakkuja kaiket päivät shoppaamisen lomassa. Kiinnostaako ketään???

Münchenin sijainnista keskellä Eurooppaa on hyötyä. Muutaman tunnin säteellä pääsee vaikka mihin!

2 ajatusta artikkelista “Passia uusimassa Wienissä

  1. Mun passi menee uusiksi kesäkuun alussa ja ennen olen sen aina jotenkin Suomessa hoitanut. Mitä pitää tehdä, jos menee lähetystöön? Saako sen käteensä heti?
    Kiitos jo etukäteen infosta.

    • Googlaa haluamasi kaupungin suurlähetystön sivut. Siellä on yleensä aika tarkat ohjeet. Mä olen aina myös etukäteen soittanut sinne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s