Huutoa yläkerrasta

Katsomme Miehen kanssa toisiamme. ”Laita äänet pois”, hän sanoo, ja kuuntelemme tilannetta telkkarin vaimennettua. Kello on kymmenen illalla, yläkerran naapureilla on iso riita. Mies huutaa, nainen kirkuu, kuuluu tömistystä.

Pelottaa.

IMG_3793

Viidentoista minuutin kuluttua tilanne on ilmeisesti ohi. Miehen kovasanainen yksinpuhelu on vaimennut, askeleitakaan ei kuulu enää. Laitamme äänet telkkariin takaisin päälle, mutta jäämme silti hälytystilaan. Onko siellä kaikki kunnossa vai ei?

Sitä ei tiedä, milloin pitäisi reagoida. Minulla ei ole aavistustakaan, keitä yläkerran naapurit ovat, en tunne heitä edes ulkonäöltä. Mikä on yksityisyyden raja, milloin pitää puuttua? Saako naapuri kutsua poliisin paikalle ja missä vaiheessa??

Minä tulen perheestä, jossa ei huudettu emmekä Miehenkään kanssa pahemmin riitele. Joissakin perheissä huutaminen on yksinkertaisesti tapa kommunikoida. Suora huuto on minulle pelottava kokemus, siihen kun en ole tottunut. Mietin mielessäni, mihin huutaminen voi johtaa, ja toivon, että lapsi on yläkerrassa turvassa. Perheväkivaltaa ei toivo kellekään.

Kello lähestyy yhtätoista. Televisiossa jatkuu amerikkalainen jalkapallo, yläkerrassa hana käännetään päälle, Facebookissa postaukset virtaavat tasaiseen tahtiin. Juon teeni loppuun ja harkitsen nukkumaanmenoa.

Lähetän hyvän yön toivotuksen hiljaa yläkerran naapuriin. Koittakaahan selvittää välinne ilman että ketään tarvitsee tulla väliin.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Huutoa yläkerrasta

  1. Hui. Meillä oli vähän aikaa sitten samanlainen tilanne. Pariskunnalla ei onneksi ollut lapsia. Huuto ja kolina ja hysteerinen kirkuminen jatkui yli tunnin. Huonekaluja meni nurin. Sanoin miehelle, että nyt soitetaan poliisi, ties vaikka sitä naista siellä piestäisiin. Mies kuitenkin ylipuhui odottamaan. Ero siellä taisi tulla, nainen on lähtenyt lätkimään. En oo kyllä ikinä kuullut samanlaista, ja pisti tosiaan miettimään että missä vaiheessa pitäisi puuttua peliin? Ei puuttuneet kyllä muutkaan naapurit, vaikka meteli oli sellaista että varmasti kuuli koko naapurusto. Jos siellä olisi jotain pahempaa tapahtunut, niin kaduttaisi kyllä ettei mitään tehty.

    • Tää on mun mielestä vaikea asia. Suomalaisena arvostaa yksityisyyttä, mutta miettii milloin liika on liikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s