Ison pomon puheilla

Sain kutsun naapuritiimin vetäjältä uudenvuoden juhlaan. He jättävät perinteiset pikkujoulut väliin, koska joulukuussa on niin miljoona muutakin tapahtumaa. Ihan fiksua sinänsä. Saksalaiset firman joulujuhlat ovat rauhalliset verrattuna suomalaisiin. Illallinen, viiniä juu, mutta kaikki ottavat kohtuudella. Pukukoodi rento. Meidän tiimi meni vielä joulumarkkinoille Glühweinia juomaan.

IMG_4036

Naapuritiimin uudenvuoden juhla oli parinkymmenen hengen illallinen ravintolassa. En tuntenut suinkaan kaikkia, pari assistenttia oli vain tuttuja. Sen verran tiesin, että taitaa tulla hyvin saksalainen ilta, koska meitä ulkomaanpellejä ei siinä tiimissä ollut. Ryntään myöhässä ravintolaan, tervehdin kätellen kutsun esittäjää ja…

…kappas, CEO oli tullut paikalle…

Firmassamme on 35000 työntekijää globaalisti ja päätoimistossamme on kolmisentuhatta. Tahtoo sanoa, että isoihin pomoihin ei niin vain törmätä, varsinkin kun meillä on 12 rakennusta käytössä. Saksalainen kulttuuri on lisäksi niin hierarkista, että pomoja herrotellaan ja kunnioitetaan, henkivartijat kulkevat mukana. Eli meni kyllä hiukka vaikeaksi olla siinä luonnollinen.

Päädyin Herra Isoherran kanssa samaan pöytään. Suomalaisuus osoittautui varsin käteväksi keskustelun aiheeksi. Suomalainen on tarpeeksi etäinen saksalaiselle, mutta ei liian eksoottinen. Kerroin talven pimeydestä, kesän valoisuudesta, pitkistä etäisyyksistä, hirvistä ja karhuista. Minulta kyseltiin autourheilusta, joulusta ja hyttysistä. Ihan hyvin se meni, kai. Tai mistä sitä tietää, kuinka paljon he minun tankerosaksasta ymmärsivät…

Kotona illasta kerrottuani oli Mies katkera. ”Taasko se tapahtui???” Perinne näköjään on, että aina kun Miehen kanssa ollaan töissä samassa firmassa, minä saan jonkinlaisen yhteyden isoon pomoon, hän ei. Auttaa asiaa, kun saa viinilasin käteen, ei ole työasioista kyse ja on kaukana pomopalkoista.

Maan matoset voittavat managerit kuus-nolla.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Ison pomon puheilla

  1. Hyvä hyvä! Mies vois opetella kieltä paremmin, niin pärjäis tuollaisessa tilanteessa 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s