Tavallinen päivä

Useat blogistit ovat viime aikoina kertoneet arjesta. Tällainen on meidän arki Münchenissä.

IMG_2046

6:15
Kello herättää. Sään tsekkaus, meikkaus. Onko mulla taas Bad hair day…

6:45
Eväiden teko kouluun, eväiden teko iltapäiväksi kotiin. Tyttären herätys, vaatteet päälle, koulurepun tarkistus.

7:20
Työmatka alkaa. Tabletissa viimeinen De Silvan jännäri, voi itkut!. Ratikka, juna. Tytär soittelee vielä ennen kuin hakee naapurin tytön koulumatkalle. Voi ei, taas se pyöräilykypärä unohtui!

8:05
Työpaikalla.  Guten Morgen sinne, Good Morning tänne. Mailit työn alle. Onko se viisumikirje jo tullut? Mitä sanoo hotelli workshopista Portossa? Pomon kalenterin tarkistus, onko mitään muutoksia tälle päivälle?

10:20
Excel-raporteista tärkeään presentaatioon grafiikoiden vääntämistä. Yes, kutsukirje tuli ja viisumin vientiä matkatoimistoon. Sen intranetin sivu vieläkin jäänyt tekemättä, apua.

IMG_3763

12:00
Työkaverit tulevat hakemaan lounaalle. Tänään olisi Nudelsuppe, kalaa, jotain makkaraa, Schnitzel. Taidanpa siirtyä salaattibuffetin puolelle. Intialaisella miehenalulla hauskoja juttuja intialaisista häistä, saksalaiset keskustelevat jalkapallosta, italialainen ihmettelee naapurin rouvan intoa jättää melulappuja. Espresso-baarin kautta takaisin työpöydän ääreen.

13:00
Jour Fixe eli viikkopalaveri. Kirjoitan pöytäkirjaa saksalaisesta keskustelusta ja käännän sen myöhemmin englanniksi. Tarkistellaan huomisen sisäistä videoesitelmää, johon lähetin kutsun parille tuhannelle ihmiselle. Ja ensi viikolla on kansainvälinen tiimipalaveri, joka kestää kolme päivää. Ai niin, pitkikin se catering varmistaa ja valmistella omaa vuoroa innovaatio-osuuteen.

16:15
Tytär soittelee, on tullut kotiin hoidosta. Hyvä. Vielä palaverien varmistelemista Shanghaihin. Mikä ihme se Wendyn kiinankielinen sukunimi taas olikaan? Työkaverilta kyselen, miten tilataan firman luottokortti. Mieskin on Koreassa, onkohan sillä kaikki hyvin?

17:05
Kone kiinni, laatikot lukkoon, junalle. Tytär soittelee itkien, että ei saa kännykän näppäinlukkoa auki. Onneksi oli se kotipuhelinkin. Kirjan lukua. ”Juna viipyy asemalla hetkisen. Syynä, ettei seuraava kuljettaja ole vielä tullut.”

18:00
Tytär tulee vastaan ratikalle. Kotona kotitehtävien tarkistelua. Hienosti kaikki tehty! Mitä siili syö? Pitäiskö harjoitella vielä niitä matikantehtäviä? Entäs ne Suomi-koulun tehtävät? Tuleeko kaikki-sanaan yksi vai kaksi K-kirjainta?

IMG_0123

19:30
Otetaanko kylmää nakkia iltapalaksi? Lämmintä iltaruokaa ei tänään ole. Jos olisimme saksalaisia, söisimme voileipiä iltaisin, mutta meidän perheessä ei leipiä paljon enää harrasteta. Okei, saat aukaista sen telkkarin.

20:15
Nyt pyjama päälle ja nukkumaan siitä. ”Hyvää yötä, kauniita unia, nähdään huomenna.”

20:45
Ai vähänkö aukaisen sen viinipullon. Kone auki ja FB-kurkkailua. Se Suomi-koulun uutiskirjekin pitäisi viimeistellä. Oliko se piirakkatalkoiden päivämäärä varmasti oikea? Kappas, kyllä se blogikin vetää vaan lukijoita, vaikka välillä on parin viikon pausseja.

23:15
Joo, nyt saa riittää. Kone kiinni, telkkari kiinni. Yksi lasi punkkua päivässä pitää lääkärin loitolla. Tarkistan vielä Tyttären lukujärjestyksen. Ai niin huomenna oli se vaelluspäivä ja sataa kaatamalla… Pitääkö käydä aamulla leipomossa hakemassa evässämpylä vai huijaisko sitä paahtiksella? Se Mies ei ole soittanut, onkohan se hengissä? Ne tuliaiset on paree olla hyviä tällä kertaa, kun piti jättää ne tyttöjen viininmaistajaisetkin väliin.

IMG_5893

Ja seuraavana päivänä sama uudestaan.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Tavallinen päivä

  1. Ei nyt jäänyt ainakaan luppoaikaa. Toimettomuushan on pahan alku, että hyvin menee siellä teillä!

  2. Mä tykkään itse tosi paljon tollaisista kiireisistä työpäivistä. Paljon kivempi omasta mielestä kuin se, että ”klo 8-12 raportin kirjoittamista sana kerrallaan, klo 13-17 saman raportin vääntämistä, puolet ajasta inspis täysin kadoksissa”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s