Okteberfest 2015 trendit

Vuoden 2013 Oktoberfest oli hattujen vuosi. Viime vuonna kaikilla oli kukkia päässä (tsekkaa postauksen kuvat). Entäs tänä vuonna?

IMG_2186

Alueella kuljeskellessani en selkeää trendiä havainnut. Kukkatukat olivat kadonneet, hattupäitäkään ei tavannut erityisen paljon. Lettikampauksia ehkä tavallista enemmän, mutta sieltäkään en erikoisuuksia pongannut. Katse kiinnittyi hameisiin.

Naisten Dirndl-pukujen kangas on perinteisesti ollut yksiväristä, perinteistä ruutua tai vaimeaa pilkkua. Nyt kukat ovat vallanneet materiaalin.

2015-09-251Minä tykkään. Harkitsen jopa, että itsekin voisin ostaa, ehkä hillityn version. Ihan tapettikukkamekkoa ei viitsi ostaan, koska haluan sellaisen jota voi käyttää vuosikausia. Perusvärit, hyvä materiaali, maltilliset kuviot.

Vanha kikka puvun uudistamiseen on essun vaihto. Se ei paljon maksa ja vaihtoehtoja riittää. Sen kun mätsää puvun nyörit samaan värisävyyn, niin dirndl tuntuu taas ihan uudelta. Perinteisten puuvillaisten essujen rinnalla silkkinen essu antaa hieman ylellisyyttä pukuun. Uusi trendi naisten hameissa tänä vuonna on pitsi-essu, mikä on kieltämättä ihan mielenkiintoinen vaihtoehto.

2015-09-252

Näin kahdenlaisia pitsi-essuja: toiset ovat samaa väriä puvun kanssa, joten materiaali-erollaan ne tuovat hauskan lisän pukuun. Toiset taas erottuvat väriltään. Samat sanat edellisen trendin kanssa, tuotahan voisi vaikka harkita.

Henkilökohtaisesti itse kuolaan Lodenfreyn pukujen perään. Tällä palkalla ei vaan joka vuosi sellaista osteta. Menisköhän se vanha puku vielä tämän vuoden…

3 ajatusta artikkelista “Okteberfest 2015 trendit

  1. Huomasin samoja trendejä Stuttgartin Volksfesteillä. Mulla on pari eBaysta tilattua dirndliä, joista ehkä näkyy että ne eivät ole laadukkaimpia eivätkä kalleimpia. Kelpaavat kuitenkin kyllä, jos tarkoituksena on niitä käyttää vain pari kertaa vuodessa. Haaveilen kuitenki oikeasti hienosta ja kalliistakin dirndlistä ja ehkä vielä joskus sellaisen hommaan 🙂

  2. Paluuviite: Oktoberfestin trendit 2016 – Finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s