Münchenin pakolaissuma

Eurooppaan matkaavat pakolaiset saapuvat Itävallan kautta ensimmäisenä Müncheniin, jossa tarjotaan tilapäismajoitus ja tehdään rekisteröinti. Pelkästään viime viikonloppuna Münchenin päärautatieasemalle saapui 20.000 pakolaista. Syyskuun alusta laskettu luku on 70.000.

Määrät ovat siis hieman erilaisia, mitä Suomessa tai muissa maissa on keskusteltu.

pakolaisetMitä tämä pakolaistulva oikeasti tarkoittaa tavalliselle müncheniläiselle?

Münchenin katukuva on aina ollut värikäs ja täällä asuu valtavasti muualta tulleita. Ulkonäön perusteella siis ei tiedä enää varmasti, kuka on perussaksalainen. Varsinkin elokuussa täällä on valtavasti turisteja Arabimaista, joten huntunaisia riittää muutenkin. Mutta kun rautatie-asemalle menee, olo on epävarma. Sitä katsoo ihmisryhmiä erillälailla. Onkohan noi sotaa paossa?

Müncheniläiset auttavat. Vaatteita ja muuta tavaraa on tuotu niin paljon, että kaupunkilaisille on ilmoitettu, että seuraavan kerran voi lahjoittaa joskus lokakuussa. Akuutein tarve on ollut peitoille, makuupusseille ja makuualustoille, mutta niidenkin lajittelu vie aikansa. Nyt onkin ilmoitettu, että jos jotain haluaa antaa, ottakaa asemalle mukaan vesipulloja, banaaneja ja myslipatukoita.

Mutta München täyttyy. Messuhallit sun muut eivät pidemmän päälle enää majapaikoiksi käy, vaan pakolaiset pitää ihan oikeasti jonnekin sijoittaa. München huutaa muita saksalaisia kaupunkeja lähettämään junia ja busseja ihmisiä viemään, että paine Münchenistä saadaan pienemmäksi. Saksa on luvannut vastaanottaa 800.000 pakolaista. Luku tuntuu mahdottoman isolta.

Oktoberfest alkaa lauantaina ja siellä käy väkeä puoli miljoonaa per päivä. Miten nämä kaksi ilmiötä saadaan sujumaan rinnakkain?? Kulttuurien ero on äärimmäinen. Oktareilla vedetään reilusti lärvät ja jos tämä tulee ensivaikutelmaksi pitkän matkan taivaltaneille turvaa etsiville muslimeille, ei hyvää seuraa. Seuraavat pari viikkoa on sekä poliiseille että vapaaehtoistyöntekijöille kriittistä aikaa.

Että terveisiä Münchenistä. Suomen pakolaiskeskustelulle hymähdän.

 

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Münchenin pakolaissuma

  1. Siitähän on jo tehty aloite, että koko Oktoberfestit pitää lopettaa, koska se loukkaa muslimien arvoja. Ei näistä juhlista ens vuonna varmaan ole enää haittaa kenellekkään, jos ne vain lopetetaan, ja onpahan moni raitis saksalainenkin tyytyväinen kun myydään vähemmän olutta.

    • Sen verran rahaa ne tuo kaupungille, että ne varmaan jatkuu iäisyyteen, oli sitten jonkun kulttuurin arvoja loukkaavaa tai ei.

  2. Määrät kannattaa myös suhteuttaa kyseisen maan väkilukuun. Eli väkilukuun suhteutettuna 30 000 turvapaikanhakijaa Suomessa vastaa samaa kuin Saksassa 800 000 turvapaikanhakijaa.

    • Sinne Suomeen vaan mahtuisi enemmän porukkaa maantieteellisesti. Mutta eihän niitä voi sinne Pohjolan perukoille noin vaan heittää…

  3. Paluuviite: München verilöylyn jälkeen – Finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s