Saksalaisen koulun aloitus

Tyttäremme kävi pari vuotta yksityiskoulua. Kun menin töihin, katselimme vaihtoehtoja hoidon suhteen ja kävimme huviksemme kaupungin koululla juttelemassa. He testasivat Tyttäremme ja kävi ilmi, että puolessa vuodessa tavallisen koulun lapset opettelevat sen, mikä yksityiskoulussa vie näköjään pari vuotta. Nyt riittää tämä pelleily, ajattelimme ja sovimme, että Tytär menee normaaliin kouluun.

Naapuri kiikutti ennen kesälomia tarvikelistan syksylle. Saksassahan jokainen hankkii itse kaiken vihkoista viivottimiin, vain kirjat tulevat koulusta. Laskeskelin, että listassa oli yli viisikymmentä yksittäistavaraa ja kynät päälle.

IMG_3677”DIN A5-vihko kakkosviivoilla, Juristimappi,  ohut ja paksu sivellin, DIN A5 laskuvihko, koko 5…” Huoh. Tämmöinen ulkomaanpelle on ihan hukassa nimikkeiden suhteen. Koulun aloittaminen näkyy melkoisena vilskeenä kirjakaupoissa, kun äidit juoksevat listan perässä. Eikö olisi niin paljon yksinkertaisempaa, että koulu tekisi ison yhteistilauksen, josta laskuttaisivat vanhempia jälkeenpäin??

Meillä koulun aloituspakkaus maksoi noin 150€ ja saman verran meni reppuun. Täällä reput ovat nimittäin sellaisia tankkeja, että ihmettelen, miten pienet jaksavat niitä kantaa. Reput maksavat siinä 100-200€, helposti. Oma kustannuksensa on sitten myös tarralaput, sillä kaikissa tavaroissa pitää nimi olla. Olin fiksu ja tilasin valmiit tarrat nimellä netistä. Eihän kukaan kestä sitä kirjoittelua.

Huomenna on aloitus, tänään jänskättää. Pikkuisen itkuakin on tullut, Tyttäreltä siis. Onhan se melkoinen ero lähteä 10 lapsen leppoisasta luokasta 26 lapsen kovaan kuriin. Toivotaan että se siellä pärjää.

Äiti murehtii.

Mainokset

10 ajatusta artikkelista “Saksalaisen koulun aloitus

  1. Onpahan hommaa tosiaan etsiä (ja maksaa) nuo kaikki. Noista repuista olen kuullut muiltakin Saksassa asuvilta, että kallista ja erikoisen mallista on. Ja kuulema ne on tosiaan ostettava sitä kalleinta lajia, jos ei tahdo heti erottua joukosta.

    Varmasti lapsenne pärjää hyvin. Iloista koulun aloitusta hänelle.

  2. Taalla Usassa jotkut koulut tekevat tarvikelistat tiettyihin nettikauppoihin ja vanhemmat voi ostaa sielta tarvikepaketin, joka menee suoraan kouluun. Itse kierratin viimevuoden tarvikkeita ja kavin sitten ostamassa puuttuvat jutut, oli siinakin homma, meilla kun on nelja koululaista ja jokaiselle erilaisia juttuja. Kansioita piti olla melkoinen maara, samoin isoja vihkoja. Ekana vuonna olin taysin hukassa, koska kouluun pitaa ostaa myos desifiointipyyhkeita, nenaliinoja jne. ja eihan suomalainen ole sellaiseen tottunut.

  3. Kiinnostavaa lukea julkisen ja yksityisen koulutuksen eroista, ja melkoinen tarvikelista tosiaan… Perussa eräs nainen kertoi, miten 3 kk ikäiselle vauvalle piti ostaa ensimmäistä päiväkotivuotta varten 89 eri tarviketta (2,5 paperiarkin pituiselta listalta) ja yhteishinnaksi tuli 230 dollaria. Ei uskoisi niin pienen vielä tarvitsevan niin paljon askartelutarvikkeita kuin mitä listalla oli 🙂

  4. Taitaa tyttö hiukan jännittää koulunvaihtoa, mutta yleensä opettajat pitävät huolta siitä, että uusi oppilas otetaan nopeasti tervetulleeksi luokkayhteisöön. Helpointa on ulkoistaa nuo koulutavaraostokset lähimmälle kirja- ja paperiakupalle. Ei tarvitse muuta kuin viedä opettajan antama lista sinne, hakea muovipussillinen tavaroita ja maksaa ne. En tiedä onko tällaisia paperikauppoja enää lainkaan Münchenissä, mutta näillä pienemmillä paikkakunnilla se pitää pystyssä pieniä kauppoja, ja yrittäjät kiittävät kauniisti. Täällä on onneksi eräs tehtaanmyymälä, mistä ihmiset käyvät ostamassa koulureput, ja se on sitten ”muotia” kaikilla ”partiolaisilla” (Scout). Kaikkea hyvää tyttärelle ja äidille ja isälle!.

    • Meilläkin onneksi tuli auttaja kaupassa. Kun tulee privaattikoulun puolelta, on hiukka hakusessa nämä reppumuodit sun muut. Että toivottavasti Tytär ei tule ensi viikolla sanomaan, että äiti, tämä reppu on ihan kauhee.

  5. Paluuviite: Uusi koulu, uudet murheet | Finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s