Kotkanpesä

Kotkanpesä, Eagle’s nest eli Hitlerin vuoristomökki on yksi Baijerin nähtävyyksistä. Kuulostaa kolholta, historian havinaa siltä jäätävimmältä tasolta. Tosiasiassa Kehlsteinhaus on ihan eri asia.

IMG_3267Kehlsteinhausille voi nousta kahta eri reittiä. Toinen, se helpompi, on bussikyyditys ja toinen tietysti kävellen muutaman tunnin nousu 1800 metriin. Mutta äläpä yhtään tuhahtele siellä yksikseen sille laiskan miehen vaihtoehdolle! Nimittäin se bussimatka on melko hurja.

IMG_2026Bussimatka kesti varmaan sellainen parisenkymmentä minuuttia, josta pidin puolet ajasta silmät kiinni. Autorata kiippailee sen verran korkean vuoren reunamilla, että pudotus näyttää hurjalta. Ihan sama, kummalle puolelle bussia istut, saat serpentiinitiellä samat säpinät. Bussi kurvaa sen jälkeen parkkipaikalle, josta mennään tunnelia pitkin hissiin. Hissi nostaa matkalaiset loput sata metriä ylös vuoren huipulle.

Hitlerin ”teehuone” on sinänsä pieni pettymys. Paikka toimii nykyisin ravintolana ja Hitlerin historiasta ei ole jäljellä muuta kuin muutama hassu kuva seinällä. Maine kuitenkin vetää porukkaa katsomaan paikkaa ja onhan ne maisemat huikeat. Alppeja parhaimmillaan.

IMG_3265Kävelimme takaisin. Alastuloreitti on hyvin merkitty ja suurimmaksi osaksi asfaltoitu. Parisen tuntia kuulostaa pikku kävelyltä, mutta kyllä se seuraavana päivänä kummasti pakaroissa tuntui.

Berchtesgartenin alue Itävallan kainalossa on sinänsä aivan ihana. Jos haluaa Pikku-Heidin maisemia, niin karautapa sinne!

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Kotkanpesä

  1. Juu, tuolla alueella ollaan perheen kanssa monesti lomailtu, kesällä ja talvella. Ollaan majoituttu Aufham nimisessä kylässä. Maisemat ovat kuin postikorteista, ihmiset ystävällisiä, viini ja olut edullista😀 ja Salzburg kivenheiton päässä. Voisin tuolla loppuelämäni viettää, ehkä sitten eläkkeellä…. Kateeksi käy teitä Muncheniläisiä😀😀

    Nina

  2. Paluuviite: Selfie-keppi | Finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s