Lätystä asiaa

Kun menin lapsena isun luona vierailemaan, tiesi, että siellä saisi aina lättyjä. Ja mansikkahilloa päälle. Lapsena ilot olivat niin yksinkertaisia, eikö. Myöhemmin tuli iso järkytys, kun sai tietää, että jotkut laittoivat sokeria päälle. Sokeria???

Lätyn iloa olen yrittänyt siirtää myös Tyttärelleni. Jostain syystä se ei ole onnistunut. Juu, lätyt on ihan kivoja, mutta ei se tyttö hyppää kattoon samalla lailla kuin minä aikoinani. Omituista. Vaikka lätyn päälle olisi tarjottavana kermavaahtoa tai nutellaa.

Mutta lätyt on tärkeitä. Minulle ainakin nousi hymy suuhun, kun Münchenin katuja kierrellessäni törmäsin putiikkiin, jossa on kaikki maailman variaatiot tarjolla.

IMG_3223Mutta minun suussani se tulee aina olemaan lätty, ei lettu.

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Lätystä asiaa

  1. Meillä sanottiin ”plätty”, ja syötiin sokerin tai mansikka hillon kanssa. Nyt kun asun Ecuadoorissa, niin usein tekee mieli paistaa plättyjä, ja niin minä teenkin! Minun tyttäreni, joka asuu Kanadassa, on mestari plätty tekijä, ja on opettanut hänen ystävilleen tämän ohjeen. Jos he tulevat aamiaiselle, niin he pyytävät plättyjä!! Täällä Ecuadoorissa, justiin aukesi uusi kahvila, jonka omistajat ovat nuori Ruotsalainen pariskunta. Heidän kahvilassa tarjotaan erinomaista kahvia tai teetä ja lättyjä. Ei muuta! Ihana!

    • No en olisi uskonut, että suomalaiset tavalliset lätyt on niin erikoisia, että kelpaavat ulkomaan ihmeillekin!

  2. Meidän lapset rakastivat Rasmusnallekirjoja (Pezibär, oli n. 30 kpl) ja lettuja. Ainoa ehdottomasti oikea tapa syödä lettuja on Rasmusnallen tapa mansikkahillon kanssa ja kädestä tötteröksi käärittynä. 😉 Vieraita ja Suomen mummoa joskus pakkasi naurattamaan meidän ”tanskalainen” pöytätapamme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s