Ulkosuomalaislapsen kiroilua

Miehelläni menee joskus hermot. Yleensä se tapahtuu keittiössä tai tietokoneen ääressä. Kuulostaako tutulta? Onneksi itseäni ei tietysti koskaan ketuta. Mutta jostain syystä Tytär oppi varhaisessa vaiheessa sanomaan: ”Hermo menee!!!”

Ulkosuomalaislapsi kasvaa kielikuplassa, jossa kiroilu ei ole yleistä. Jos omassa perheessä ei paljoa kiroilla, mistä lapsi sen sitten oppisi. Suomessa ympäristö opettaa.

IMG_2669Mies oli keittiössä ja kaapin päältä tipahti tavaraa. Meni se hermo. Vaikka ovi oli kiinni, kuulimme kiroilun varsin selkeästi. Hiukka kuitenkin hymyilytti, kun Tytär toisti isin sanoja.

”Isi sanoi Tikku-Saatava!”

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Ulkosuomalaislapsen kiroilua

  1. Juu, aika hyvin pystyy pitämään rumat sanat lasten sanavaraston ulkopuolella :). Meidän tyttö suuttui minulle joskus kolmivuotiaana ihan hirveästi, polki jalkaa, osoitti minua sormella ja huusi, että ”Äiti, sä oot ihan höppänä!”. Iskä on myös opettanut tytöillä rumia sanoja. Kuulemma silloin, kun mä en ole paikalla, saa luvan kanssa sanoa perhana, jos harmittaa 😀

  2. Saa nähdä mitä kirosanoja, jos mitään meidän muksujen sanavarastosta löytyy, minä kun puhun suomea, mieheni englantia ja tarhassa lapset oppivat Norjan. Tällä hetkellä pahin sanavarastosta löytyvä sana on Norjan ”dumming”, tyhmä, mutta siihen se sitten jääkin. ”Tikku-saatava” on kyllä aika hyvä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s