Turistina Strasbourgissa

Ennen Tyttären ilmestymistä maailmaan meillä oli Mieheni kanssa tapana tehdä kaupunkilomia. Oi niitä aikoja. Tyttären hermot eivät kestä kaupungilla tallaamista, joten kohteet ovat vaihtuneet helppoihin rantalomiin. Nyt Tytär on 7 v, joten ehkä voisimme pian kokeilla citybreakeja pian uudestaan.

IMG_1930Tytär vietti pääsiäisloman Suomessa, joten pääsiäispyhinä käytimme mahdollisuuden hyväksi ja ajoimme kaksistaan Ranskan puolelle. Strasbourgista tulee ensiksi mieleen EU:n massiiviset instituutit, eikö? Mutta Strasbourg yllätti positiivisesti!

IMG_1891Pääsiäisenä oli sateinen ja kylmä ilma koko Keski-Euroopassa, joten raportoin samaa kuin koko kaveripiirini: mekin pääasiassa vain söimme ja laiskottelimme. Emme käyneet Strasbourgin vanhankaupungin ulkopuolella ollenkaan. Tai edes museoissa. Noloa. Talsimme vain pitkin katuja.

2015-04-06Muutamia vinkkejä. Jos haluaa asua keskustassa, kaikki keskustasaaren hotellit ovat sijainniltaan ok – sen verran kompakti se on. Meidän hotellimme oli Hotel Gutenberg, joka oli ihan pätevä. Muista vaan pyytää huone, joka ei ole suoraan kadulle päin. Aamiais/kahvila-paikaksi suosittelemme Patisserie Christiania, jonka toisessa kerroksessa on varsin symppis kahvila mahtavine leivoksineen. Tsekkaa tarjoilijoiden essut.

IMG_1917Huomioita: Strasbourg on turisteja täynnä, mutta toisaalta kaikki palvelija-ammateissa olevat puhuvat kolmea kieltä (ranska, saksa, englanti). Kaupungissa on yllättävän vähän kahviloita, mutta leipomoita sitäkin enemmän. Viinilaseissa on vihreät jalat. Shoppailumahdollisuudet ovat hyvät. Harvojen hotellien hintaan kuuluu aamiainen.

Eli suosittelen kaupunkilomakohteeksi Strasbourgia!

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Turistina Strasbourgissa

  1. Paluuviite: Road-tripillä viinitiellä | Finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s