Kimono työmatkalla

Minulla on 45 minuutin työmatkalla ollut viimeiset pari viikkoa kimono seurana. Luen Mia Kankimäen ”Asiat jotka saavat sydämen lyömään nopeammin”.

IMG_3055Yli 1000 vuotta sitten eläneen japanilaisen hovinaisen elämän seuraaminen ja kirjailijan huomiot japanilaisuudesta ja ulkopuolisuudesta eivät voisi viedä ajatuksiani kauemmas omasta päivästäni. Siispä se toimii. Aina jos työmatkalla alkaa hermostuttaa, että osaakohan sitä taas tänään yhtään mitään ja jännittää taas niin pirusti, niin katse kohti kirjaa ja keskittymään.

Ja toisaalta kirjailija Kankimäki kuvaa hyvin arkea, jonka kaikki ulkosuomalaiset kohtaavat. Paikalliselle niin tavalliset asiat herättävät pieniä huomioita ulkopuolisessa. Kuplassa eläminen on tuttua – kun saa ihan vapaasti tunnustaa olevansa ulkopuolinen.

Olen vanhanaikainen. Pidän paperista, jostain kosketeltavasta. Olen visuaalinen ja hahmotan asioita kirjoittamalla – mieluiten pikkuisiin muistilappuihin. Tämän takia kai Kankimäen kirjan riisinohuet paperit ja pieni koko vetoavat minuun. Hei, ja siinä kannessa on ihana japanilainen perinneasuun pukeutunut hahmo rosalla taustalla – ei siis voi olla ihqumpaa.

Minä ja Sei vietämme siis aikaamme junassa. Voih, pian sivut loppuvat. Mitä sitten?

 

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Kimono työmatkalla

  1. En siis olekaan tämän universumin ainoa, jolla on liian pitkät työmatkat! Mun työmatka kestää 45-60 minuuttia, mikä on ihan liian kauan!

    Mutta hienoa, että olet saanut töitä – onnittelut sen johdosta 🙂 !

    Oletko milloin tulossa Suomeen? Kesällä? Pitäisi nähdä nelistään (sinä ja Johanna ja ”ystävämme Pera” ja minä).

    T: Krista

    P.S. Tuo kirjailija on mun entinen työkaveri Otavan ajoilta, mutta se ei kuulu tähän 🙂 .

  2. Kaupungin toiselle puolelle siirtyminen vaatii vähintään sen puoli tuntia, mutta kai niin on kaikissa isoissa kaupungeissa. Pera on muuten varastettu. Vietiin kun kukkaro pöllittiin. Suomeen tulosta ei tietoa. Höh.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s