Ulkosuomalaisen perusopit: luistelu

Siis ihan totta, kuka on käynyt vapaaehtoisesti luistelemassa sitten koulun liikuntatuntien? (ilmeisesti aika moni tuttavapiirin kyselyssä, minä vain satun olemaan poikkeus)

Ulkosuomalaisella on ikuisesti huono omatunto, jos oma lapsi ei osaa perinteisiä talviurheilulajeja. Minun Tyttäreni on käynyt murtsikoiden päällä ehkä pari kertaa. Lasketteluakaan ei ole tullut opeteltua, vaikka Alppien äärellä asutaankin. Suurin moka on kyllä luistelutaidottomuus.

IMG_2635”Sehän on niin kuin pyörälläajo, eikö”, ajattelen kun työnnän koipiani luistimiin. Kiristelen Tyttären lainaluistimet ja mietin, että kai se veri kiertää nilkoissa vielä. Sitten molemmat hyvin epävarmoina jäälle. Ai tällaistako tämä olikin.

Juu, pystyssä pysyn, mutta ei tässä kyllä piruetteja vedetä. Oliko ne luistimet aina yhtä kovia jalkapohjille? Jäähallissa pitelen Tytärtä kädestä ja toivon, ettei täysi täysi lastillinen kanssaluistelijoita heivauta meitä heti kumoon. Innosta piukeana Tytär mennä tallustaa eteenpäin – ainakin motivaatio on kohdallaan.

En minä kyllä tunne itseäni oikein kotoisaksi luistimien päällä. Jalkoihin ottaa kipeää ja kuntoilustahan tuo melkein kävisi. Tytär haluaa ehdottomasti opetella luistelun kunnolla, joten onni on, kun on lähellä ympäri vuoden auki oleva jäähalli. Kai ne muistot sitten verestyy ja äitikin oppii taas kunnolla luistelun salat.

Tämä on vaan kärsittävä. Eihän suomalaiset sukujuuret omaava lapsi voi ilman luistelutaitoja elämässä pärjätä. Nehän nauraa sille Suomessa, jos sinne joskus talvilomalla eksymme!

Mutta miksei ne keksi pehmeämpiä luistimia?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s