Vauva maailmalle

Sitä katsoo Tytärtään. Se on mun vauva. Sitä pitää suojella kaikelta maailman pahalta. Minä olen ikuisesti sen äiti.

Se on vaan pakko. Saksassa on parin kuukauden välein koululomat ja seuraava kahden viikon lomapiikki on tiedossa pääsiäisen tienoilla. Kun molemmat vanhemmat tekevät täyttä päivää töissä, pitää 7-vuotiaalle keksiä jotain. Vaihtoehdot ovat joku vahtimaan sitä tänne tai Tytär lähetetään muualle.

IMG_0289Raskain mielin buukkaan yksinlennon Tyttärelle Saksasta Suomeen. Näin heitetään vauva kylmästi maailmalle. Lisäksi on huono omatunto siitä, että isovanhempien täytyy vahtia sitä muksua kaksi pitkää viikkoa. Meneekö niillä hermot? Onko tämä liikaa vaadittu?

Sitä alkaa pikkuhiljaa ajatella, että siinä kotirouvuudessakin oli puolensa.

 

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Vauva maailmalle

  1. Älä sure. Nuo ovat niitä äidin irtipäästämisen kipuja ja tulevat aina, kun lapsi tekee seuraavan askeleen itsenäistymisen tiellä. Äidin omatunto kolkuttaa aina, teetpä mitä tahansa. Ilotise siitä, että voit lähettää tyttären hyviin käsiin. Ei kannata isovanhempien puolesta ajatella. Kyllä kai he ilmoittavat sitten , jos eivät rakasta lastenlastaan jaksa paapoa. Voipi olla niinkin, että tytär riemuistsee hyvistä isovanhemmista.

  2. Niinpä, älä sure! Olen viime aikoina tutkinut kahden kulttuurin kasvattien kokemuksia, ja tällaiset lapsuuden lomat mummolassa toisen vanhemman kotimaassa ovat olleet kaikkien (nyt jo aikuisten) mielestä lapsuuden parhainta antia. 🙂

  3. Meillä soviteltiin työajan siten, että aina toinen vanhemmista oli kotona lomien aikaan. Ei ollut sukulaisia taikka perhettä lähimaillakaan. Eikä kyllä ole vieläkään.Itse (äiti) Tein osa-aikatöitä lapsen 10:een ikävuoteen saakka. Koimme sen tärkeämmäksi kuin rahan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s