Hyvästi kotirouvuus

Ovikello soi ja lähetti ojentaa kukkapuskan. Ystävät lähettivät onnittelunsa viimeisen vapaapäivän kunniaksi. Maanantaina alkaa 40 tunnin työviikot.

IMG_3035

Suomalaiselle naiselle täyspäivätyö on itsestäänselvyys. Mikä ongelma siinä muka on? Kuka muka tekee osa-aikatyötä Suomessa tai on kotirouvana? Harva.

Täällä Saksassa saan kuitenkin hyvinkin ristiriitaisen vastaanoton, kun kerron uudesta työstäni. Kokopäivätyö – miten te pärjäätte? Eikö osa-aikaista löytynyt? Olisit vaan jäänyt kotiin! Pakostakin sitä alkaa epäilemään itseään, kun äiti-luokittelu tipahtaa siihen selvästi huonompaan luokkaan. Kotirouvuus tai osa-aikatyöllisyys vielä menisi, mutta koko päivän poissaolo kotoa on lapsille etelä-saksalaisen mittapuun mukaan näemmä hyvinkin traumaa aiheuttava tila.

Baijerilaisen yhteiskunnan huonot puolet ovat kyllä paljastuneet tämän viikon aikana. Mahdollinen koulunvaihto tulee ehkä kysymykseen, mutta Münchenissä on iltapäivähoitopaikkaa ihan turha kysellä. Kaikki täynnä, jonotuslista pitkä. Tytär tulee siis koulusta yksin tyhjään kotiin pariksi tunniksi. Toivottavasti ratkaisu löytyy jossain vaiheessa.

Olen iloinen, että työpaikka irtosi ja vielä kansainvälisen firman pääkonttorissa. Tämä alkupaikka on alemmalla tasolla, mihin olen tottunut, mutta jostakin se on aloitettava. Salainen suunnitelmani on tehdä työni sen verran hyvin, että sillä aukeaa ovet oikeisiinkin töihin.

Heitän siis hyvästit kotirouvuudelle. Tyttären pitää kasvaa yhtäkkiä isoksi tytöksi, joka kuljettaa avainta ja kännykkää mukanaan. Mielenkiinnolla seuraan, miten työllisyys vaikuttaa perhe-elämäämme ja miten reagoin töiden mahdollisesti aiheuttamaan stressiin. Sen verran leppoisaa aikaa ovat nämä viime vuodet olleet.

Miten käy blogin? Ehkä se saa uudentyyppistä sisältöä. Firmaani en aio blogissa luonnollisesti paljastaa enkä yksityiskohtaisesti tehtävistäni kertoa, se lienee selvää. Mutta kun yhden kolmasosan päivästä viettää saksalaisessa yrityksessä kymmenien eri kansalaisuuksien seurassa, siitä voi seurata mielenkiintoisiakin tarinoita!

 

Mainokset

10 ajatusta artikkelista “Hyvästi kotirouvuus

  1. Iloitsen kanssasi, että sait työpaikan. Olet tosiaan sisukas ja määrätietoinen. Toivotan menestystä ja kaikkea hyvää. 🙂

    • Näin toivon myös! Onneksi on kansainvälinen tiimi tiedossa, niin voi huonona päivänä puhua englantia sen kummempia miettimättä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s