Matkaraportti Berliinistä: Valtiopäivätalo

Mitä tehdä Berliinissä, jos on pari päivää aikaa ja lapsikin mukana. Me menimme Reichstagin eli valtiopäivätalon kupoliin.

IMG_2854Kupolivierailu täytyy suunnitella ajoissa, sillä se vaatii rekisteröitymisen netissä. Varailin meidän vierailuamme muutamaa päivää etukäteen ja ainoa aika kyseisenä päivänä oli aamu-kahdeksalta. Lisäksi aikaa täytyy varata turvatarkastukseen, joten olepa kärppänä varauksesi kanssa ja muista ottaa henkkarit mukaan. Tarkastaja sanoi muuten henkilökorttiamme tarkastaessaan selvällä suomenkielellä ”Kiitos”. Paikalle kannattaa tulla julkisilla. Sen mekin totesimme jälkeenpäin, kun parkkeerasimme auton melkein kilometrin päähän.

IMG_2860Vaiva kannattaa. Lasikupolissa kävely oli jännää, maisemat mahtavat. Ainut huono puoli aamuvuorossa oli se, että jää ikkunoissa häiritsi näkyvyyttä. Tarjolla oli kuulokkeet, joista tuli tekstiä yleisimmillä kielillä. Vinkki: saksankieltä osaaville muksuille on tarjolla Kinderführung, jonka kannattaa ehdottomasti ottaa. Tytär viihtyi kummasti kuulokkeet päässä yksikseen ja kikatteli ääneen kovasti. Audio oli ilmeisesti skateboard-juttuineen ja vilkutuspyyntöineen varsin viihdyttävä.

IMG_2872Vierailu kupolissa ei kestä kauaa. Ylhäällä on kahvila, joka ei tosin ihan aamusta ole auki. Lapsista hississä ajeleminen on jännittävää ja maisemien katseleminen audion kuuntelemisen lomassa on ihan ok. Brandenburgin portti ja Holokaustin muistomerkki ovat ihan vieressä, joten turistikierrosta saa jatkaa välittömästi.

Suosittelen!

IMG_2870

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s