Passiasioissa Berliiniin

Facebookin statuksista luettua: ”15:02 lähtö kotiovelta. Bussilla kaupungille, jossa passikuvaus kuvaamossa ja passianomuksen teko poliisilaitoksella. Molemmat ilman ajanvarausta. Bussilla kotiin, ovella 15:52.”

Kyllä kuulkaa kirpaisi, sillä olimme juuri matkalla uusimaan passejamme. Ajoa Berliiniin oli noin 600 km. Että tasan ei käy onnen lahjat.

IMG_2888Kun asuu Etelä-Saksassa, on vaihtoehdot passin uusimiseen vähissä. Berliini, Praha tai Wien kuulostavat niin eksoottisilta ja mahtavilta, mutta helposti tuollaista reissua ei arkeen ja toimistoaikaan saa mahdutettua. Saksassa on koulupakko, mikä tarkoittaa sitä, että Tyttären mukaanottaminen olisi tuskan takana. Jos itse on työelämässä, niin on pakko anoa lomapäivä tai pari. Lisäksi ulkosuomalaisen kukkaroa sakotetaan 140 eurolla passin hakemisesta.

Suomen Berliinin suurlähetystössä kyllä palvelu pelaa eikä jonottaa tarvinnut, mutta hiukka se kirpaisee, että 15 minuutin takia pitää kärsiä viiden tunnin ajo. Kehittelimme siinä lähetystön työntekijän kanssa ajatusta mobiilista toimistosta, joka kävisi tasaisin väliajoin kiertämässä ympäri Saksaa palvelemassa vaikkapa passiasioissa. Hah, in my dreams.

Nyt sitten jännitetään, tuleeko hakemus bumerangina takaisin valokuvan takia. Saksan passin valokuva on nimittäin eri kokoinen ja sellaisenhan ne valokuvaamossa meille lykkäsivät. Ei auttanut, vaikka valokuvaa otettaessa annoimme kirjalliset ohjeet, missä oli tasan tarkkaan kuvan koko ja pään suhteet. Kuinka hankalaa on numeroita lukea?? Oma moka tietysti, kun en tarkistanut asiaa, kun hain kuvat jälkeenpäin. Ei tullut mieleen, että viivotin pitäisi olla käsilaukun vakiovarusteena.

Että Helille vaan terveisiä. Nautipa passistasi.

 

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Passiasioissa Berliiniin

  1. Amerikassa on kiertävä sormenjälkikone, ja viimeiset kolmisen vuotta on kunniakonsuleidenkin luona kerran vuodessa päässyt uusimaan passia. Toivottavasti tämä tieto ei käännä veistä haavassa vaan pikemmin antaa toivoa tai inspiroi lobbaamiseen. 🙂

    • Kääk! Tosin siellä Amerikoissa on ehkä pikkasen pidemmät välimatkat kuin täällä. Saatte anteeksi.

  2. Minä hoidan passi- sekä henkkariasiat Suomessa lomalla. Ei ole väliä, millä poliisiasemalla käy, nykyisin nopeasti ajanvarauksella, ja he lähettävät ainakin henkkarin myös Saksaan, ettei tarvitse hakea. Ja mun saksalainen kuva kelpasi syksyllä henkkariin.

    • Pitäisi varmaan sitä harkita, kun Suomessa kuitenkin pari kertaa vuodessa käy. Ookoo, jos sunkin kuva kävi, toivotaan että meidänkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s