Terveisiä Lontooseen

Istun junaan. ”Kaikki kyllä ihmettelee, miten ihmeessä olemme humalassa jo ennen tapahtuman alkua ja jatkamme, kun kaikki muut menevät kotiin.” Englanninkielinen keskustelu jatkuu muutaman lauseen ajan ja katson vieruskaveriani pitkään. ”Suomalainen?”, kysyn ja hän nyökkää.

Müncheniläisessä junassa ei suomalaisiin kovin usein törmää. Meitä on täällä noin 4000 plus turistit päälle. Se tarkoittaa sitä, että usein suomea ei kuule.

Suomalaisen tunnistaa ulkonäöstä. En tiedä, mikä siinä on, mutta se vaan on niin. Ja – varsinkin jos on turistista kyse – suomalaisella on silmälasit päässä.

silmälasit1Jututan siis suomalaista vieruskaveriani junassa. Lontoossa asuva mies on täällä palaverissa ja puhe kääntyy Suomi-kouluun. Vaimo on ollut kuulemma Lontoossa opettajana. Pieni maailma, ajattelen ja netwörkkaan.

Terveisiä sinne Lontooseen. Ulkosuomalaisen ystävä on toinen ulkosuomalainen, jonka tunnistaa vaikka junassa.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Terveisiä Lontooseen

  1. Totta, suomalaiset usein tunnistaa nenästä ja kasvon piirteistä muutenkin. Olisi muuten mielenkiitoista tietää mihin saksalaiset sinut yhdistävät kun avaat suusi saksaksi? Omalla kohdalla minut usein yhdistetään Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan ja vasta sitten Suomeen tai Hollantiin. Vaimon kohdalla vastaavat arvaukset suuntautuvat usein Hollantiin.

    • Hmm, enpäs oikein tiedä. Lääkäri luuli amerikkalaiseksi, kaupan kassa veikkasi jotain pohjoisen suuntaan. Etunimen perusteella veikataan itäblokin maista tulevaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s