Hengitä, hyvä ihminen!

Se alkoi ihan mukavasti. Kaksi edellisistä haastatteluista jo tuttua, mukavaa miestä toivottelee tervetulleeksi, kyselee kuulumisia. Kolmas tulee paikalle.

O-ou.

Tänä syksynä ja talvena olen jonnin verran ollut työhaastatteluissa. Yleensä kokemus on ollut ihan mukava, suorastaan rento. Olen ollut valmistautunut, tiedän omat vahvuuteni ja heikkouteni. Rutiinia on tullut saksankieliseen keskusteluun. En edes yritä olevani samalla tasolla saksalaisten hakijoiden kanssa, mutta tiedän tuovani jotain muuta.

Tämä haastattelu oli ihan toisesta maailmasta.

IMG_2121Painostus oli melkoinen. Tiesin sen, koska HR-osastolla ollaan tietysti ammattilaisia ja tarkoitus oli, että testataan epämukavuustasoa. Miten kandidaatti reagoi stressitilanteessa? Miten vastaa hankaliin kysymyksiin? Meneekö hermo?

Voin sanoa, että olin hyvin rauhallinen, mutta kielitasoni paljasti hermostuneisuuteni. Puhuin tosi onnetonta saksaa ja tietysti HR-tyyppi kyseenalaisti sen. Kahdessa edellisessä haastattelussa saksankieleni oli ihan hyvää. Huoh. Olin niin vihainen itselleni.

Kiitos ja näkemiin. Ilmoitamme huomenna.

Haastattelusta otin suoran junan viinilasilliselle. Ennen ei ole drinkkiä työhaastattelun jälkeen ottaa, mutta nyt oli tarve. Olin ihan hiljaa baaritiskillä yksikseni ja pohdin tilannetta viestitellen siskon kanssa. Hengitä, hyvä ihminen, hengitä!

Ai miten kävi?

Taisin saada sen paikan.

Mainokset

16 ajatusta artikkelista “Hengitä, hyvä ihminen!

  1. Mahtavaa, onnittelut! Työnhaku on hirvittävä suo, voin vain kuvitella tuon helpotuksen paikan viimein saatuasi. Ihan kauheaa ajatellakaan, että pitäisi itse selvitä saksaksi työhaastattelusta saati töistä…

  2. Paljon onnea!!! Tosi ihanat uutiset! Lykkyä tykö. Kun kerran on jalkansa oven rakoon saanut…maailma aukeaa!! Nyt on vaikeudet ja kielikysymykset unohdettavissa, kun pääset näyttämään mitä osaat. Ja he tulevat olemaan tyytyväisiä! Sen takaan!!!
    (P.S. Se minun homma oli ”ei kiitos”, joka ei kyllä haittaa tippaakaan, työpaikka kun on jo, ja ihan sopiva sellainen)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s