Poikki

Se on sitten kumma. Pari kuukautta on ihan hiljaista töitten suhteen, puhelin ei soi. Ja sitten räjähtää. Nyt on muutama ihan potentiaalinen työnhakuprosessi meneillään, haastatteluja on parikin viikossa.

Ja olen ihan poikki.

IMG_2533Haastatteluni ovat yleensä saksaksi, mikä luo tietysti minulle paineita. Kielitaitoni alkaa olla ihan hyvällä tasolla, mutta kaukanahan se täydellisestä on. Minun pitää siis tuoda haastattelupöytään jotain erityistä, että ottaisivat puolikielisen ulkomaalaisnaisen saksalaisen sijaan. Perustelut asiaan kuin asiaan pitää olla valmiina, konkreettisia esimerkkejä pitää olla hihassa.

Haastatteluissa on keskusteltu paljon Suomesta. Sinänsä en ole asiaa erityisemmin korostanut, mutta haastattelijoita on se yleensä kiinnostanut. Helppo aihe puhua, korostaa yhteneväisyyksiä saksalaisuuteen ja vaikka päivitellä pitkää talvea.

Työpaikka tuntuu lottovoitolta, sen verran karua statistiikkaa kuulin yhdeltä potentiaaliselta työnantajalta tänään. Oli tullut kymmeniä hakemuksia, haastatteluihin oli kutsuttu 10 ihmistä. Tässä toisessa vaiheessa meitä oli vielä kaksi jäljellä.

Haastatteluprosessi vaatii hyvää itsetuntoa. Asenne täytyy olla, että minähän sovin parhaiten tähän hommaan. Ja loppujen lopuksi kaikki on henkilökemiasta kiinni. Huoh.

Nyt sitten odotellaan, että tärppäisikö jostain. Tällä viikolla on ollut kolme haastattelua ja lisäksi puheluita agenteilta päälle. Sinänsä mahtavaa, että nyt putki on auki.

Ihan poikki itsensämainostamisesta. Lasi viiniä nyt, kiitos.

Mainokset

10 ajatusta artikkelista “Poikki

  1. Olet viinin ansainnut. Pidetään peukut pystyssä😄
    Ja kiitos mielenkiintoisista kirjoituksista!

    T. Nina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s