Työnhaku ja verovähennykset Saksassa

Hei sinä Saksassa asuva. Haetko töitä parhaillaan? Maksatko verosi Saksaan? Jos vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, jatkapa lukemista.verotKun muutimme aikoinamme Saksaan, oli ajatuskin saksalaisen veroilmoituksen täyttämisestä kauhea. Otimme laiskan miehen ratkaisun ja ulkoistimme kyseisen toiminnon Steuerberaterille eli veroneuvojalle. Maksamme siitä, ettei itsellämme mene hermot. Meidän tapauksessa hyvinkin kannattavaa.

Olen hakenut jo vuosikausia enemmän tai vähemmän aktiivisesti töitä, mutta koskaan ei tullut mieleeni, että niistä voisi jotain verovähennyksiä tehdä. Kaveri antoi vinkin ja aloin ottamaan asiasta selvää. Ja totta, hakemuksista voi Saksassa tehdä verovähennyksiä.

Kaikkihan lähetetään nykyään sähköpostitse, mutta niistäkin saa vähennyksiä tehdä 2,50€/hakemus ilman sen kummempia kuitteja (lue lisää esim täältä). Vähennyksiin saa laskea lisäksi kaikki mahdolliset kustannukset, kuten hakemuskuvat, kopioinnit, matkakustannukset jnejne. Minulla on noista hakemuksista tiukkaan saksalaiseen tapaan excel-taulukko, joten jos jälkikysymyksiä tulee, voin hakemukset näyttää toteen. Mitään relevantteja kuitteja en ole valitettavasti hoksannut ottaa talteen, mutta nytpä tiedän paremmin. Veroneuvojamme on vähennykset kirjannut veroselvitykseemme, joten kaikki pitäisi olla kunnossa.

Kiitos, Katrina, vinkistä. Kaikki vähennykset on kotiinpäin, eikö!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Työnhaku ja verovähennykset Saksassa

  1. Eipä kestä…Tosin toi 2,50 on tosi paljon vähemmän kuin ennen kirjallisista hakemuksista…noi kuitit aina unohtuu. Juuri mietin, että olisi pitänyt säilyttää kaikki kopiokortin latauskuitit kirjastossa…ja paperikaupan kuitit..ei sitä kaikkea jaksa muistaa..toisaalta vuosikausia säilyttämäni apteekin kuitit eivät vielä ole johtaneet yhtään mihinkään…. 😦 niitä äiti aina Suomessa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s