Työnhaku Saksassa_Online

Olin viime viikonloppuna työmessuilla. Olin siellä jo viimekin vuonna (postaus), joten tiesin suurinpiirtein mitä odottaa. Erityisen mielenkiintoisia firmoja siellä ei minulle ollut, joten panostin luentojen kuuntelemiseen.

IMG_2712Eräs rekrytoija piti esitelmää sähköisestä työnhausta. Nykyään 56% hakemuksista lähetetään nettisivujen kautta, 36% sähköpostilla ja 8% postitse. Sinänsä luvut eivät yllättäneet, mutta saksalaiset jotenkin vieläkin ovat henkisesti kiinni paperiversioiden lähettämisessä. Kovasti kaupoissa myydään mm. erityisiä Hakemus-mappeja jne.

Rekrytoijan mukaan sähköisistä hakemuksista kolmasosa on puutteellisia. Hakemukseen kuuluu sisältää siis hakemuskirje, kopiot koulu- ja työtodistuksista sekä ansioluettelo. Jos suinkin mahdollista, mieluummin yhtenä pdf-liitteenä, kuitenkin maksimissaan 5 MB:n suuruisena.

Sähköpostin otsikkoon kuuluu kiinnittää huomiota eli maininta jo heti siinä, että hakee ja mitä paikkaa. Muista, että sähköpostiosoite tulisi olla fiksu eli ei mitään ”blondie85@hotties.com”… Ei mitään smileytä tietystikään tekstiin.

Mitään sinänsä uutta luennossa ei tullut, kai kaikissa maissa hoidetaan sähköiset hakemukset suurinpiirtein samoilla tavoilla. Ihan piruuttaan haluaisin kuitenkin joskus lähettää paperihakemuksen!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s