Uhkauutinen ja leijonaäiti

Kaupunginosassamme on monta koulua. Nyt saimme kuulla, että eräässä koulussa on yritetty houkutella lapsia vieraaseen autoon (TZ-artikkeli). Sanottu, että saat suklaata ja tartuttu lapsesta kiinni. Vanhemmille oli tällä viikolla info-ilta poliisin kanssa.

Nyt on sydän kylmänä.

dom-pedroItse olemme mukana Tyttären koulumatkat. On kyllä ajateltu, että saisihan tuo jo itsekin sen 10 minuutin matkan kävellä, mutta nyt mietityttää. Olemme tietysti puhuneet aikaisemminkin, että vieraiden mukaan ei saa mennä. Olemme ottaneet salasanan käyttöön eli jos joku sanoo, että hän vie äidin luo ym, hänen pitää tietää meidän tunnussanamme.

Tämä on sitä nykyaikaa, varsinkin isommassa kaupungissa.

Jos ihan tosi tilanne sattuisi, en tiedä, olisiko Tyttärellämme auktoriteettia sanoa ei. Jos joku nappaisi syliinsä, uskaltaisiko Tyttäremme huutaa ja tapella vastaan? Reagoisiko kukaan?

Lapsen suojelu on leijonaäidin vahvin vaisto. Tällaisten uutisten kuuleminen muistuttaa siitä, kuinka arjessa tuudittautuu liikaakin rutiineihin. Kaikkeen täytyisi varautua. Tyttärelle pitäisi opettaa itsesuojelutaitoja, itsevarmuutta.

Paha vaanii.

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Uhkauutinen ja leijonaäiti

  1. Onneksi olette mukana vielä koulumatkat. Toivottavasti rikollinen jää kiinni. Olivatko lapset päässeet karkuun? Turvallisia päiviä.

  2. Voi ei… naita kylla nakyy olevan kaikkialla! Me asutaan tosi pienessa kylassa (reilu 1000 asukasta!), mutta silti on pari kertaa ollut Stranger Danger Alert koululta. Tama siis tulee jos lapset ovat ilmoittavat etta joku ventovieras lahestyy, pyytaa kyytiin tms. Kaikesta paatellen osa naista on hyvin vilkkaan mielikuvituksen omaavien poikalasten vitseja, mutta kaikki ilmoituset otetaan vakavasti. Heti jos tallainen ilmoitetaan, meidan community constable kiertaa kylaa tiuhaan tahtiin, varsinkin aamulla kun lapset kavelevat kouluun ja iltapaivalla koulun loppumisen aikoihin ja koululta tulee ilmoitus kotiin jossa on ohjeet lapsille miten ko tilanteessa pitaa toimia. Onneksi mitaan vakavampaa ei ole koskaan tapahtunut ja uskallan kylla yha lapseni lahettaa yksin kouluun tuon alle 10 min fillarointimatkan, mutta kyllahan se vahan aitia janskattaa kun tuollaisia kuulee… kylla se Suomi on aikamoinen lintukoto tahan muuhun maailmaan verrattuna!

  3. Joka vuosi, erityisesti syksyisin, Suomessa tapahtuu vastaavaa ja aivan maalaiskirkonkylissä, minun kokemus pohjois-Suomesta. Eihän noista puhuta, kuin paikallislehdissä ja koulut tiedottavat asiasta koteihin.

  4. Voi karmeeta, nyt tytön kanssa joka aamu käsikädessä kouluun. Tai tytön kanssa karatekurssille, ihan totta ;(

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s