Mittarinlukijan höpinät

Ulko-ovessa luki lappu, että mittarinlukijat tulevat käymään klo 9-12 välillä ja olkaattehan ystävällisesti kotona. Minähän olin.

Yleensä mittarimies on örmy köriläs, joka likaisissa kengissä heiluu ympäri taloa ja tervehdyksen jälkeen ei sano mitään. Ehkä irvistää, jos en ole patterin edustaa tarpeeksi hyvin järjestänyt tyhjäksi. Tällä kertaa sain varsin erilaisen kokemuksen.

Iloiset Grüß Gott’it ja pari miestä kurvaa sisälle. ”Vau, täällähän on valoista”, he tokaisevat ensi töikseen. Otin juonesta kiinni ja small talkkaan parhaani mukaan. Juu, me pohjoismaiset ollaan sen tyyppisiä, että kaikki on sisustuksessa vaaleaa ja seinät valkoisia. Siitähän setä innostui.

IMG_2558”Poikani käy Suomessa töiden puitteissa ja on siellä nytkin. Hän kertoi, että aamulla kun lapset menevät kouluun, on pimeää ja koulusta pois tullessa on taas pimeää. Miten niin voi olla! Aivan hullua!”

Siinä sitten juttelimme pohjoismaisesta talvesta, valon puutteesta ja ikkunoiden koosta. Kyseli kovasti, mitä töitä teen ja otti vielä puhelinnumeronikin siltä varalta, jos poikansa firmassa satutaan tarvitsemaan suomenkielentaitoisia ihmisiä.

Että tällaisiakin mittarinlukijoita on.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s