Köyhän miehen versio Ris a l’amandesta

Tanskasta on juurtunut jouluperinteisiimme muutama traditio. Pebernøddereitä täällä ei valitettavasti saa, mutta Ris a l’amande on tehtävissä, varsinkin jos riisipuuron loppu houkuttaa hiukka säveltämään.

2014-11-23Tanskalainen versio joulupuurosta sisältää kermavaahtoa, manteleita ja kirsikkakastiketta. Juu, valmiskermavaahtoa löytyi jääkaapista, manteleita oli myös. Sekoitetaan. Entäs se kirsikkakastike? Saksassa kirsikka on suosittu marja, joten kyllähän niitä kaupassa on pilvin pimein, mutta nyt ei sattunut omasta kaapista löytymään. Mitähän täällä sitten… Kas, omenahillohan ajaa saman asian!

Perinteisiin taipuvainen ihmettelisi kovasti omituista yhdistelmää, varsinkin kun kanelipurkki kaapissa huuteli kovasti puuron päälle kaatelua. Eihän tuo niin Ris a’lamandelta näytä, mutta se onkin sellainen köyhän miehen versio!

Hei, älkääs naurako siellä. Mielihaluille saa antaa joskus periksi, varsinkin kun kaipaa jotain hyväskää kymmeneltä illalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s