Postipoika ja joulupaketti

Täällä Saksassahan on tapana, että jos ei ole kotona postin tullessa, isommat paketit jätetään naapurin haltuun. Postilaatikosta löytyy lappu, jossa lukee, että haepa pakettisi tältä ja tältä naapuriltasi.

Koska olen rouva Kotirouva, otan vastaan näitä naapureiden paketteja säännöllisesti. Luulen, että vakiopostipojat soittavatkin aina ensimmäiseksi minun ovikelloani, jos oikea vastaanottaja ei vastaa. Frau R. on aina kotona.

Kun naapurit hakevat minulta pakettinsa, vaihdamme muutaman kohteliaan lauseen. Joku kommentoi pakettinsa kokoa, toinen kertoo sen sisällöstä. Tällä kertaa suorastaan järkytyin.

”Hienoa, että tämä tuli jo. Se on nimittäin joululahja. Pitänee viedä se suoraan kellariin piiloon!”, naapurin rouva huikkasi.

1-IMG_4059

Joululahja?? Mutta nythän mennään vasta marraskuuta. Auts! Minä en ole vielä suonut minkäänlaista ajatusta joululahjoille. Niistä panikoidaan vasta joulun viimeisellä viikolla, eikö.

Tämä on itseasiassa tyypillistä saksalaisille perheenäideille. Sen huomaa esimerkiksi siitä, että uuden vuodenajan alkaessa suurin osa lastenvaatteista on jo mennyt. Rouvat ostavat sesonkivaatteet hyvissä ajoin, että ensimmäisen lumihiutaleen tullessa ei tarvitse panikoida laskettelutakin löytymisestä.

Mutta että joululahjatkin. Minusta ei ikinä tule kunnon saksalaista.

 

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Postipoika ja joulupaketti

  1. Ei ole pelkastaan saksalaisten tapa se 😉 Samalla tavalla ainakin meidan perheessa on aina hossotetty joululahjojen kanssa ja itseasiassa juuri eilen havahduin siihen, etten yhtaan lahjaa ole viela ostanut. Kavinpas ostarilla korjaamassa tilanteen 😉

    • Mun pitää ottaa susta mallia. Ehdottomasti. Jo tänään. Tai ehkä huomenna, koska nyt sataa vettä ja villasukat jalassa kotona houkuttaa vielä enemmän. Pullataikinakin odottamassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s