Ilta Westön ja Ketun parissa

Frankfurtin kirjamessujen – ja Finland.cool osanoton jälkeen – on suomalaisia kirjailijoita alkanut pyöriä luennoimassa Münchenissäkin. Eilen olivat vuorossa Katja Kettu ja Kjell Westö.

1-2014-10-14Paikalla oli ihan kiitettävästi porukkaa, saksalaisia, mutta eniten kai Münchenin suomalaisia. Keskustelu käytiin saksaksi ja suomeksi. Kirjailijat vastailivat juontajan kysymyksiin ja luettiin näytteitä kirjoista.

Aihe on kummallekin kansalle vaikea, sota-aika. Ihmettelen vieläkin, kuinka kollektiivista syyllisyyden tunnetta saksalaiset ovat pystyneet kestämään. Aika parantaa, mutta natsi-menneisyys ei ole kuitenkaan vielä niin kaukainen asia. Minun sukupolveni on vielä saanut isovanhemmiltaan ensikäden sotajuttuja kuunnella. ”Ei koskaan enää” on ajatukseni, mutta historia toistaa itseään. Ihminen on tyhmä.

Ilta Ketun ja Westön parissa oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Kirja tarttui mukaan, siellä kun oli ruotsalaisen kirjakaupan ansiosta tarjolla ne myös suomeksi. Ja oli salmiakkia myös.

Illan yllätys oli, että Kjell Westö veti osuutensa saksaksi. Kappas!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s