Hakemus-kuvauksessa

Kovasti täällä töitä haetaan. Kävin työkkärissä uuden yhdyshenkilöni luona esittäytymässä ja kävimme taas läpi paperini. Mitään maatakaatavia ehdotuksia hänellä ei ollut. Tämä on taistelemista statistiikkaa vastaan. Hakijoita on vaan niin valtavat määrät.

Minulla oli ollut jo mielessä uuden valokuvan ottaminen. Saksalaisessa CV:ssähän pitää olla valokuva (lue aikaisempi postaukseni). Minä olen näyttänyt samalta viimeiset 20 vuotta, joten sen suurempaa päivitystä naamaan ei ole tullut, mutta kuvan merkitystä täällä ei vaan voi väheksyä. Varsinkin minun alallani pitäisi olla kaikki niin tiptop.

Näin saksalaisella kaverillani tosi kivan kuvan, joten päätin mennä Annan luokse AOW-kuvaamoon. Puolessa tunnissa sessio oli ohi ja olin varsin tyytyväinen. Sähköpostiin tipahti parin päivän päästä sekä värillinen että mustavalkoinen kuva. Ihan halvimmasta päästä kuvaus ei ole, mutta tausta eroaa hieman siitä normi harmaa/sini/valkoisesta.

1-_MG_1163.swSaksalaisessa CV:ssä oleva kuva pitää olla siis ihan kunnollinen, eikä mikään passikuva tai itse otettu. Persoonallisuus saa näkyä, mikäli ala antaa periksi. Jakkupuku päälle, kauluspaita/toppi alle, ei liian isoja koruja. Hymyillä saa, totinen kuva ehkä parempikin.

Minun kuvani pitäisi olla nyt ok. Auttaako se minua eteenpäin työnhaussa on taas ihan eri asia.

 

 

 

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Hakemus-kuvauksessa

  1. Minä olen tätä kuva-asiaa myös miettinyt kovasti, että pitääkö se kuva olla vai ei. Joihinkin hakemuksiin olen laittanut, joihinkin en. Muutenkin vähän sellainen kuva on nyt puolessa vuodessa tullut, että Saksassa ei työhakemuksessa/CV:ssä juuri kannata revitellä, tiukan minimalistinen asialinja on ilmeisesti se paras.

    • Saksalaisessa CV:ssä pitää olla kuva. Se oli ensimmäinen asia, mitä mulle kerrottiin. Suomalainen ei itseään yleensä osaa kehua, mutta Saksassa on pakko opetella. Täällä on niin paljon porukkaa, että hiljaiset ja vaatimattomat jäävät auttamatta varjoon.

  2. Mä olen nähnyt Itävallan ja Sveitsin alueella kyllä kaikenkirjavia hakemuskuvia! Joillakin on kokovartalokuva, joillakin hassu hattu-kuva jne. Tähän mennessä olen aina ottanut cv-kuvat itse, ihan siitä syystä että luotan harvoihin kuvaajiin. Jos ne ei löydä sopivaa kuvakulmaa mikä korostaisi parhaita puolia, niin sitten jotain muuta… Kerran meidän toimiston nettisivuille otettiin meidän työporukasta kuva (ihan ammattilainen otti!), jonka lopullisesta versiosta huomasin, että mulle oli photoshopattu pari kuppia isommat ryntäät, vaikken mitään retouchia pyytänyt.:)

    Kiva blogi! 🙂

    • Nää vaan on niin jänniä nämä kuvat. Vieläkin vierastan oman naaman mainostamista kuvalla hakemuksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s