Oktoberfest-parkkeeraus

Kello on neljä iltapäivällä ja olen sattuneista syistä müncheniläisen lukion aulassa. Ihan luvallisesti. Koulu sijaitsee lähellä Oktoberfest-aluetta, joten portit laitetaan kiinni heti, kun oppilaat lähtevät koteihinsa. Se on ihan fiksua, sillä ainakin viime viikolla sisälle yritti yksi jos toinenkin hoiperteleva vessan etsijä.

Minua lähestyy pari blondia pinkki cowboy-hattu päässä. ”Missä on talonmies?”, he kyselevät hädissään. Käy ilmi, että koulun parkkipaikalla oleva yksinäinen auto on heidän. Ja portit ovat jo visusti kiinni, ulos ei ole pääsyä. Rekkari näyttää olevan hollantilainen.

1-IMG_1770Huoh. Herra Hausmeisteria ei löydy toimistosta eikä mistään muualtakaan. Tytöt palaavat autolleen, näyttävät pakkailevan. Aikovatkohan he nyt viettää yönsä siellä?

Sattumalta talonmies tulee paikalle. Vinkkaan, että tuolla on hollantilaisia, jotka eivät ole tajunneet, että koulun alueelle parkkeeraamisessa on riskinsä, varsinkin kun pihassa on iso takorautaportti. Herra Talonmies ottaa avaimensa. Ei sano naikkosille sanaakaan, vaan avaa portin. ”Anteeksi, anteeksi”, sanovat neidit sentään ja ajavat vikkelästi pois.

”Turistit”, hän tuhahtaa. Jep, vaikka he rahaa ja kunniaa tuovatkin kaupungille, aiheuttaa miljoonien vierailijoiden ryntäys ylimääräisiä töitä paikallisille.

Muistetaanpa siis olla parkkeeraamatta koulun pihoille, varsinkin jos siellä on portti. Tämä muistutus erityisesti hollantilaisille.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s