Oktoberfestin huvilaitteet

Oktoberfest on siis sekä maksimaalisen iso olutjuottola että huvipuisto. Kun nämä kaksi yhdistetään, ei lapsille ole asiaa alueelle iltaisin. Tyttäreni vien pois vähintään viiden maissa. 14 isoa oluthallia ja lukuisat pienet tarjoavat yhteensä 115.000 istumapaikkaa. Huvipuistolaitteita on 173. Nyt esittelen kaksi legendaarista huvittelulaitetta, joista on suurta huvia sekä osanottajille että katsojille.

1-IMG_1761”Teufelrad” eli paholaisenpyörä on koukuttavan hauska. Katsomon keskellä on iso lava, joka pyörii. Kuuluttaja pyytää vapaaehtoisia leikkiin ja niitähän riittää. Osallistujat asettautuvat lavalle, mutta sen pyöriessä kaikki tippuvat pikkuhiljaa pois. Lisäksi asiaa avitetaan heittelemällä köysiä osallistujien joukkoon ja pamauttelemalla heitä katosta roikkuvalla isolla pehmopallolla. Viimeiseksi voittaa ja saa kunniaa. Hillittömän hauska pienessä sievässä.

”Toboggan” on selvästi vaarallisempi, mutta katsojille yhtä hauska. Liukuhihna vie osallistujat korkeahkoon torniin, josta kiivetään portaat huipulle ja sieltä liu’utaan maton päällä puukourua pitkin alas. Ensinnäkin liukuhihna on nopea, joten se joka sen kännissä selvittää, on kunkku. Siitä on saanut yksi sun toinenkin melkoisia mustelmia… Katsojat saavat näköalapaikalta nauttia kaatumisista. Onneksi työntekijät seuraavat silmä tarkkana tilannetta ja tarvittaessa auttavat liukuhihnan toiseen päähän. Toisekseen se puukouru on melkoisen pettävä, sillä jos et ole kunnolla maton päällä, saat taatusti palohaavoja.

1-2014-09-30Lisäksi Oktoberfest-alueella on lukuisa määrä kummitusjunia ja jos jonkinlaisia hurjia laitteita tyyliin mennäänpä-tässä-pää-alaspäin. Ja jos massi tai toinen on juotuna, rohkeutta alkaa riittää vaikka mihin!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Oktoberfestin huvilaitteet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s