Oktoberfest-statistiikkaa

Nyt on puolet Oktoberfestistä takana. Juhlissa on käynyt 3,3 miljoonaa vierailijaa ja olutta on kaadettu kurkkuun 3,2 miljoonaa litraa. Juhlijoita on ollut hieman viime vuotista vähemmän, mikä kuulemma johtui huonosta säästä.

1-IMG_2483Oktoberfesteillä on töissä 13 000 ihmistä (lähde). Melkoinen määrä. Huomio suuntautuu tietysti tarjoilijoihin, jotka joutuvat juoksemaan pitkät päivät massit kädessä. Litran täysi tuoppi painaa sellaiset kaksi kiloa ja useinmiten tarjoilijoilla on 10-12 massia kerralla kädessä. Laskepa siitä hauistreenit. Kahden viikon maraton kuitenkin kannattaa, sillä siinä tienaa vähintään 5000 euroa.

1-IMG_2470Olutta juodessa tulee tietysti pissahätä. Siitä on onneksi huolehdittu ja vessoja on Oktareilla 1500. Vessat on ylipäätänsä melko siistejä eikä suinkaan mitään Bajamajoja. Saksassa on tapana jättää vessahenkilökunnalle rahaa ja niin pitäisi Wiesnilläkin. Jos siinä kaljapäissään pitkän jonon päätteeksi muistaa.

Ja mikäs on Wiesn-hit tänä vuonna? Vahvana kulkee Helene Fischerin ”Atemlos” (kuuntele alla). ”Gaucho Song”, joka tuli jalkapallon kesän kisoista tutuksi, on myös kova sana. Kansainvälisistä lauluista ei uusia tulokkaita ole, vaan mennään klassikoilla kuten ”Living next door to Alice” ja ”Angels”.

Vielä viikko! Sunnuntaihin asti saadaan olutta nauttia ja sitten taas nahkahousut vuodeksi kuivumaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s