Eläinten laskentaa

Meillä lasketaan eläimiä, kun käydään kävelyllä. Citypupuja täällä riittää riesaksi asti. Naapurissa on iso tontti heinällä ja Olympia-puiston puskat houkuttavat pupuperheitä lisääntymään. Ne ovat melko lailla ihmisiin tottuneita eivätkä pahemmin hätkähdä, jos vierestä kävelee.

1-IMG_1114En kyllä muista itse laskeneeni lapsuudessa etanoita. Oliko niitä silloin yhtä paljon vai keskityinkö esimerkiksi kastematoihin? En kyllä muista oikeastaan mitään lapsuudesta, jos totta puhutaan. Kai minäkin olen syksyn vesilätäköissä kenkäni kastellut ja mudassa kurahousuni sotkenut.

1-IMG_0809Me siis laskemme Tyttären kanssa etanoita, joita täällä riittää. On nitä jättiläisetanoita sekä ihania kotiloetanoita. Korttelin ympäri kun mentiin, on parhaimmillaan tullut yli neljä sataa vastaan.

Italiassa meille tuli uusi harrastus. Laskimme sisiliskoja. Kun kävimme vaeltamassa, aurinko paistoi sateisten päivien jälkeen. Sisiliskot tulivat paistattelemaan.

1-IMG_1633Ajattelin siinä, että kuinka erilaisen lapsuuden Tytär saakaan viettää. Me matkustimme sisarusten kanssa saabin takapenkillä Mikkeliin, Tytär lentää useamman kerran vuodessa lentokoneella ties mihin. Minä pongasin lehmiä, Tyttärelle ne ovat jo eksoottisempia.

Kehitystä kai sekin.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Eläinten laskentaa

  1. Me laskemme Suomessa fasaaneja. En muista niitä itse lapsena nähneeni ikinä, nyt niitä juoksentelee pitkin takapihoja. Tänään tyttäreni kävi ensimmäistä kertaa ikinä eläinkaupassa ja on itkenyt hamsteria itselleen. Sen kuulema voi ihan hyvin viedä Moskovaan koska hän ostaa sille hihnan ja paljon leluja…

    • Mulla on ihan kyllä sama mielikuva, että fasaanit ovat yleistyneet. Vai onko kakarana ollut sellainen asenne, että siivekkäät ovat tylsiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s