Etelä-Baijerin järvikierros

Pari päivää sitten kirjoitin Münchenin uimapaikoista, nyt teimme Etelä-Baijerin järvikierroksen. Tsekkasimme kolme järveä: Kochelsee, Walchensee ja Sylvensteinspeicher. Lätäköt sijaitsevat Itävallan rajan lähettyvillä.

1-IMG_1489Kochelsee on Münchenistä 70 km etelään. Ihan kiva pikku esi-Alppien alueilla sijaitseva järvi, mutta kaipasimme enemmän. Järvellä on tarjolla venekierros ja polkuveneitä, maisemat kivat. Tarkoitus oli mennä syömään, mutta emme löytäneet rannasta auki olevaa ravintolaa. Varmaan ihan kiva vaeltelemiseen.

Kochelseeltä ajelee Walchenseelle aivan mahtavaa serpentiinitietä. Walchensee on isompi ja turistille siellä on enemmän tarjottavaa. Ravintoloita ja hotelleja riittää. Elokuisena päivänä rantapolut kuhisivat turisteja. Vaeltelijoita kiinnostanee hissi vuoren huipulle (Herzogstandbahn), parkkipaikka oli ihan piukassa ajaessamme ohi.

1-IMG_1512Päivän yllätys oli Sylvensteinspeicher. 1950-luvulla Isar-joen tulva-altaaksi rakennettu järvi on uskomattoman kaunis. Emme nähneet ainuttakaan suoraan rannalle rakennettua rakennusta. Melojat ja kalastajat saivat rauhassa nauttia tyynestä järvestä ja vuorimaisemista. Pyöräilijöille oli hyvät tiensä, vaeltelijoille riitti reittejä. Aivan mahtava paikka!

1-IMG_1513Valitettavasti meidän reissullamme oli sen verran kylmä, ettemme sen kummemmin testanneet, kuinka hyisiä Alppi-järvet olivat. Hiukka pitkä oli kolmen järven reissu, mutta tulipahan nekin paikat nyt rastittua to do-listalta pois.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Etelä-Baijerin järvikierros

  1. Voi tuolla Walchenseellä käydään useasti uimassa ja nautiskelemassa, piknikkori mukana. Meiltä vain 25 minuuttia meiltä :))

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s