Kumirengas-askartelua

Täällä Saksassa suuri villitys lasten keskuudessa on kumirengas-virkkaus. Ei aavistustakaan, mikä kyseinen askartelu suomeksi on. Suomessa kuitenkin ainakin nuo kaupassa näkyvät olevan, vaikka pieni kyselykierros vahvisti, että lapset ainakaan Pohjanmaan lakeuksilla eivät vielä tunteneet sitä.

1-IMG_1450Tytär on myös innostunut asiasta eikä minulla ole mitään sitä vastaan. Pussi kumirenksuja maksaa euron ja tyttö pysyy tuntikausia hiljaisen keskittyneenä. Oppiipahan samalla kädentaitoja ja saa funtsata värivalikoimaa.

1-IMG_1452Vielä kun saisi joskus tuon vasenkätisen ihan oikeaan virkkuukoukkuunkin tarttumaan. Taidan ulkoistaa isovanhemmille.

7 ajatusta artikkelista “Kumirengas-askartelua

  1. Taas uusi hauska askartelu lapsille.
    Virkkausta kannattaa opetella aluksi sormivirkkauksella paksusta langasta. Tytöt tykkäävät virkata ranneketjuja. Google löysi hakusanalla ”Fingerhäkeln” youtubesta hauskan ohjeen aloittelijalle. Opettajana on pieni tyttö. Virkkaus näkyy peilikuvana, joten vasenkätinen voi suoraan noudattaa ohjetta.

    Samalla hakusanalla google löysi myös ketjuvirkkausta kummallakin kädellä ja muita sormivirkkausohjeita. Virkkukoukulla ei ole vielä kiire aloittaa, mutta virkkausohjeita vasenkätisille löytyy netistä suomeksikin.

  2. Meilläkin oli viime talvena nuo kumirenksut iso hitti, nyt ovat jääneet vähän vähemmälle, onneksi! Imurin pölypussi täyttyi hirveää vauhtia, sillä noita kumirenkaita oli oikeasti ihan joka paikassa ja taisin puolet niistä imuroida, kun lapset eivät niitä suostuneet siivoamaan enkä minä alan niin tarkkaan etsimään maton karvojen väleistä 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s