Syntymäpäivien merkitys ulkomailla

Kaverini kutsui syntymäpäiväjuhlilleen, jotka pidettiin päivää etukäteen. Tulikin ongelma: voiko tuoda lahjat, kukat sankarille ennen varsinaista juhlapäivää? Toimme ja niin näytti saksalaiset tuttavatkin toimivan. Huokaisimme helpotuksesta. Syntymäpäiväsankaritarta tosin ohjeistettiin ankarasti, että lahjat pitää avata vasta varsinaisena syntymäpäivänä. Onko tämä ei-saa-onnitella-etukäteen tapa kuitenkin rikottavissa?

En kyllä muista Suomesta moista tapaa. Saksassa ei missään nimessä saa toivottaa onnea ennen varsinaista syntymäpäivää. Muistelisin vähän, että Tanskassa oli sama juttu. Eihän se Suomessa niin ole? Sanotaan vaan, että ”onnea etukäteen”.

1-IMG_1116

Minun synttäreilleni toivat kurssikaverini kortit, proseccot ja kakut. Tanskassa siihen olisi lisätty sata tanskanlippua päälle. Syntymäpäivillä on mielestäni täällä isompi merkitys kuin Suomessa. Voisin hyvin kuvitella pitäväni hiljaista linjaa työpaikallani Suomessa, mutta Saksassa tai Tanskassa se ei missään nimessä onnistuisi. Syntymäpäivien juhliminen vaan kuuluu asiaan. Piste.

Tähän siis totutellessa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s