Täti-ihminen huutaa

Täti-ihminen.

Meidän asunto on suomalaisittain toisessa kerroksessa, saksalaisittain ekassa. Makkari on tietysti kadulle päin ja kesäkuumalla nukutaan ikkuna auki. Kaupungissa äänet kuuluvat asiaan enkä pienestä kyllä mene naapurille valittamaan. Jos haluan olla pumpulissa, muutan omakotitaloon keskelle ei-mitään.

Mutta voi helvetti, kun lauantai-aamuna joku pikkupoika pomputtaa jalkapalloaan talon seinää vasten ennen kahdeksaa aamulla. Silloin muuten menee hermot. Täti-ihminen rääkäsee aika äkäsesti ikkunastaan.

1-IMG_1292Mies ja Tytär painivat iltayhdeksältä olohuoneen lattialla. Jo nyt on! Siinä täti-ihminen huutaa yhtälailla isälle kuin lapselle ja samalla äänenpainolla. Molemmat pihalle ja heti, jos ei rauhoituta!

Kaipaan zeniä – missä sisäinen rauha? Tyttären kanssa jaksan lomapäivinä koko päivän puuhata, mutta illalla tulee stoppi. Silloin menee pinna melko kireälle enkä siedä enää mitään kiukuttelua miltään suunnalta. Erakon luonne vaatii omaa aikaa.

Loman kunniaksi siis hermot pinnalla vai lopullinen täti-ihmisyysaste saavutettu?

2 ajatusta artikkelista “Täti-ihminen huutaa

  1. Maaseudun rauhasta terveisiä: kestäisipä joku lauantaiaamu edes sinne kahdeksaan, mutta kun naapuri starttaa traktorin tai telaketjutraktorin (joka saa koko talon tärisemään) parhaimmillaan kuudelta. Sunnuntaisin traktorit onneksi pysyy lähes koko päivän talleissaan.
    Tai sitten nämä italiaanomuksut: kello lähenee yhtätoista ja penskat kirmaa pihalla! Suomalaisen sielu huutaa, vaikka mitään äiti-materiaalia minussa ei olekaan, mutta lasten kuuluisi olla vähintään kodeissansa, mieluiten nukkumassa moiseen vuorokauden aikaan.

    • Ok. Mä oikeastaan pysyn ihan hiljaa täällä. Onneksi saksalainen kuri saa ne kakarat sentään illemmalla kotonaan pysymään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s