Prahan ravintolat ja asiakaspalvelu

(Kuka tietää, pitääkö Tsekeissä oikeasti jättää tippiä? Minä saksalaistuneena laitoin aina tippiä kehiin.)

Asiaan: asiakaspalvelu Prahan ravintoloissa. Tapahtui nimittäin pari insidenssiä, jotka eivät oikein vakuuttaneet tarjoilijoiden tilannetajusta. Mielestäni Suomessa alkaa olla ihan oikeasti ravintoloissa aika hyvä palvelu. Saksassa se vaihtelee. Etniset ravintolat italialaiset kärkipäässä ovat yleensä aika hyviä siinä ja tarjoilijan ammattia arvostetaan. Sitten on jotain perinteisiä saksalaisia ravintoloita, joissa asiakasta katsotaan vinoon. Mitä te tulitte tänne meitä häiritsemään. Äänestän sitten tipin antamisella.

Praha oli niin täynnä turisteja, että se pakostakin vaikuttaa asiaan. Jos asiakas toiselta puolelta maailmaa hyvin isolla todennäköisyydellä ei enää ravintolaan eksy, kannattaako sitä palvella? Naistarjoilijat olivat jotenkin hyvin kylmäkiskoisia, miestarjoilijoille flirttailimme estottomasti. Joskus toimi, joskus ei.

1-IMG_1346

Café Imperial

Ensin suosittelu: Jos Prahaan eksytte, voin ehdottomasti neuvoa suuntaamaan Cafe Imperiaaliin. Toimiva tarjoilu englanniksi, mahtava Art decó -sisustus ja kokeilkaa Eggs Benedictejä.

Sitten huonoihin kokemuksiin. Café Louvre oli periaatteessa aika kiva. Mahtava sisustus ja ruokalista oli kattava. Mutta sitten salaatista löytyi toukka. (Sori, en muistanut ottaa kuvaa.) Juu, sitä voi tapahtua, mutta silti… Tarjoilija otti annoksen, pahoitteli tapahtunutta ja toi uuden salaatin. Kiva, mutta olisi sen voinut ottaa laskussakin huomioon.

1-IMG_1382

Cafe Louvre

Toisessa, tsekkiläistä perinneruokaa tarjoavassa ravintolassa valitin tarjoilijalle, että kana oli kyllä aika punaista. Hän totesi, ”I will go and kill the cook”. Sanoin, ettei ihan niin agressivista toimintatapaa kuin kokin tappamista kuitenkaan tarvita. Mutta eipä tässäkään tapauksessa mitään kompensaatiota tullut.

Entäs teitillä? Kokemuksia Prahan ravintoloista?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s