Bussilla Prahaan

Olin reissussa Prahassa suomalaisten tyttökavereitteni kanssa. Olen aikaisemminkin kirjoittanut lomaltapaluumasennuksesta. Se on siis sitä, kun palaa reissulta (minun tapauksessani ei ole näköjään pituudesta niin väliä), niin arkeen orientoituminen on erityisen vaikeaa. Se voi jopa kestää päiväkausia. Tänään neljäs päivä menossa.

PrahaSe täällä Keski-Euroopan sydämessä asumisessa on mukavaa, että välimatkat ovat lyhyempiä. Kun päätimme Prahassa tapaamisesta, aloin katselemaan automaattisesti lentoja. Kun katsoin niitä parinsadan euron lippuja, tajusin, että muitakin vaihtoehtoja olisi. Tadadadaa – bussi!

70 eurolla pääsee Deutsche Bahnin IC-bussilla Münchenistä Prahaan ja takaisin. Vajaa viiden tunnin matka meni oikeastaan aika kivasti, koska langaton verkko oli käytössä ja ilmastointi puhalsi. Automaatista olisi saanut oluttakin. Vessa oli käytössä. Menomatkalla vieressäni ei istunut ketään ja sain mukavasti rötköttää tuplapaikalla. Paluumatkalla minulle sattui tulemaan kaksikerroksisen bussin yläkerran etupaikka, joten siinä sai maisemia katsella kunnolla.

bussiKun Keski-Euroopassa ollaan, kesäiset autobahnat ovat surullisen kuuluisan ruuhkaisia. Minäkin pelkäsin, että milloin ensimmäinen Stau-merkki näkyy ja onko niitä hollantilaisia karavaanareita kiusaksi asti. Nyt mentiin onneksi melkoista haipakkaa ja saavuimme päätepysäkille ihan ajallaan. Prahan päässä se on muuten päärautatieasema, joka on ihan keskustan tuntumassa.

Eli bussiakin kulkuvälineenä Keski-Euroopassa voin suositella. Nyt sitä voisi katsella, mihin sitä junalla pääsisi!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s