Mansikoiden sortteeraus

Noin yleisesti ottaen elämä Saksassa on melko mukavaa. Kaikki toimii. Mutta joskus näiden saksalaisten tavat nyppivät rajusti…

mansikatTänään kävin ruokakaupassa ja näin siellä taas hyvin tavallisen näyn. Mummo mansikka-laatikon äärellä sortteeraamassa. Nämä tosiaan hyvin avoimesti nyppivät huonot mansikat pois ja laittavat hyvät mansikat tilalle. Tällä mummolla oli siinä kolme pikkulaatikkoa, joista tyynesti valikoi parhaimmat omaansa.

Tehdäänkö tätä Suomessa??

Ymmärrän kyllä periaatteen. Jos maksaa jostain, haluaa tietysti kaikki olevan ensiluokkaista. Se on tärkeää Saksassa, jossa säästäväisyys on kansallisharrastus. Mutta minä en halua, että minun mansikoitani on käpälöinyt miljoona muuta. Olenko minä täysin kohtuuton pyynnössäni, että jättäkää mummot ne mansikkalaatikot rauhaan?

Vielä on pitkä matka siihen, että minä saksalaiseksi mieleltäni muuttuisin.

Mainokset

10 ajatusta artikkelista “Mansikoiden sortteeraus

  1. heh, tuo on tosiaan ärsyttävää
    samoin koen ärsyttäväksi sen, että mummo tarkistaa kassakuitin ja toteaa, että ei hän banaania ostanut vaan kurkun, kurkku punnitaan ja mummo saa 44 (!) senttiä takaisin, vielä jää jankkaamaan ja kassa selittää erotuksen, mummo ei ole tyytyväinen, laskee ja jankkaa ja lopulta sanoo, että ”tässä on vain 42 senttiä” – oliko tuo liki viiden minuutin arvoinen episodi oikeasti 44 sentin arvoinen…?

  2. Mä olenkin jo tässä kohtaa ihan saksalaistunut eli aivan tyynesti valikoin hyvät mansikat omaan laatikkooni.. Aluksi kyllä katselin kauhuissani tuota lajittelua, mutta sitten totesin, että turha niitä mätiä mansikoita on meillekään kantaa :). Mansikat (kuten muutkin marjat) tulee kyllä kotona pestyä todella perusteellisesti!

  3. Ilmankos yksi pappa olikin niin pahastunut, kun huomasi meidän lootassa pahan mansikan. Kuinkahan moneen kertaan hipelöityjä nekin marjat sitten olivat. voi yäk.

    Venla

  4. Venäjällä en noihin mansikoiden plärääjiin ole törmännyt mutta kaikkea muuta olen nähnyt tiristeltävän ja nuuhkittavan. Pahin on ollut mummo joka tökki muovikelmun alta kaikki kirsikkatomaatit sormellaan lähes lyttyyn, haisteli niitä sitten nenä paketissa kiinni ja päätyi ihan toiseen pakettiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s