Työelämässä verkostoituminen

Verkostoituminen on osa työelämää. Meillä oli markkinointikurssilla ura-coachingia ja siinä todettiin, että aika iso osa löytää työnsä verkostonsa kautta. Masentaa. Minullahan sitä verkostoa ei täällä Saksassa juuri ole.

LinkedIn-profiili taitaa olla Suomessa melkein kaikilla. Tai öööh niillä jotka haluaa töittensä kautta verkostoitua. LinkedIn on tärkeä täällä Saksassakin, mutta Xing-sivusto on myös ehdoton jokaiselle, joka saksalaisten kanssa töitä tekee. Minulla on molemmat – LinkedIn englanniksi ja Xing saksaksi.

Olin viime viikolla messuilla tai sellaisessa yritystapahtumassa. Kasapäin IT-miehiä puvut päällä, amerikkalaista sanahelinää, japanilainen superstar oli rahdattu soittamaan pianoa.

1-IMG_1677Minä olin siellä networkkaamassa. Tai ainakin yrittämässä. Kävelin standilta toiselle, tutustuin firmoihin ja nappasin business cardseja. Vaatii paljon sellaiselta, joka ei osaa myydä itseään. Onneksi kurssikaverini olivat mukana.

Nyt sitten Xing’kaan ja LinkedIn’kaan näitä kontakteja omaan profiiliini, jota on viilattu uravalmentajien kanssa oikeaan suuntaan. On analysoitu CV:tä, mietitty osaamisalueita, korjattu asennetta. Ja sitten vaan toivotaan, että joku huomaa minutkin.

Tämä työnetsintä on kyllä rasittavaa. Miksei mua vaan tulla kotoa hakemaan töihin?!

2 ajatusta artikkelista “Työelämässä verkostoituminen

  1. Uuuh…yksi suurimmista kompastuskivistäni expat aikana. Työ, työttömyys, työnhaku, työmotivaatio, oma ura, oma elämä. Olisiko tilanne yhtään toinen jos olisimme muuttaneet jonnekin muualle kuin Venäjälle. Vai onnistuinko vain solahtamaan vuosien kamppailun jälkeen rooliin jossa ceeveehen voi erityisosaamisekseen kirjoittaa tuoreen jauhelihan etsimisen ja pakkaamisen:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s